Εκτύπωση αυτής της σελίδας
27
Απριλίου

Η κατανάλωση τυριών μας προστατεύει από τον καρκίνο του ήπατος

Παρ' όλα τα θρεπτικά συστατικά που περιέχει το τυρί δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι -κυρίως ηλικιωμένοι- που το αποφεύγουν, καθώς το τυρί περιέχει σημαντική ποσότητα λίπους και κορεσμένων λιπαρών που είναι επιβλαβή για την υγεία.

Ωστόσο, πρόσφατη έρευνα αποδεικνύει ότι η κατανάλωση παλαιωμένων τυριών συμπεριλαμβανομένου του τσένταρ, του brie και της παρμεζάνας, θα μπορούσε να ενισχύσει σημαντικά την υγεία του ήπατος μας και να συμβάλει στη αύξηση του προσδόκιμου της ζωής.

 

Αυτό συμβαίνει γιατί αυτά τα τυριά περιέχουν μία ένωση, γνωστή ως σπερμιδίνη, η οποία εμποδίζει τα βλαβερά ηπατικά κύτταρα να αναπαραχθούν.  

 

Αυτό μπορεί να αποτρέψει την ίνωση του ήπατος - τη συσσώρευση ουλώδους ιστού που συμβαίνει στις περισσότερες ασθένειες του οργάνου- και το ηπατοκυτταρικό καρκίνωμα (HCC), που είναι η πιο κοινή μορφή καρκίνου του ήπατος.

 

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Texas A & M ανέλυσαν τη σπερμιδίνη σε ποντίκια. Σ΄όσα ποντίκια χορηγήθηκε, καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής τους, η σπερμιδίνη, το προσδόκιμο της ζωής τους αυξήθηκε κατά 25%.

 

Οι ερευνητές βρήκαν επίσης ότι η τακτική κατανάλωση τροφών όπως τα μανιτάρια, η σόγια, τα όσπρια, το καλαμπόκι και τα δημητριακά ολικής αλέσεως μπορούν να έχουν τα ίδια αποτελέσματα όσο αφορά στην επέκταση του προσδόκιμου της ζωής.

 

Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι τα ευρήματά τους θα επιτρέψουν στους ανθρώπους να πραγματοποιήσουν μικρές, εφικτές αλλαγές στη διατροφή τους, οι οποίες μπορεί να τους βοηθήσουν να ζήσουν περισσότερο.

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 347 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)