ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 12:33:55μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 44
17
Ιουνίου

Τι δείχνει έρευνα από το Καρδιολογικό Ινστιτούτο Intermountain

 

Πολλές έρευνες έχουν ασχοληθεί με τις αλλαγές που θα μπορούσαν να κάνουν οι προδιαβητικοί στις καθημερινές συνήθειές τους αλλά και στο βάρος τους ώστε να μειώσουν την πιθανότητα να εμφανίσουν διαβήτη στο μέλλον. Νέα έρευνα έδειξε ότι η νηστεία διεγείρει μία βιολογική διαδικασία η οποία μετατρέπει την κακή χοληστερίνη σε ενέργεια επηρεάζοντας έτσι θετικά τους παράγοντες κινδύνου για την ανάπτυξη διαβήτη.

 

Ερευνητές από το Καρδιολογικό Ινστιτούτο Intermountain στο Ιατρικό Κέντρο στο Murray, της Γιούτα των Η.Π.Α. παρατήρησαν ότι μετά από 10 με 12 ώρες ο οργανισμός αρχίζει και ψάχνει για μία εναλλακτική πηγή ενέργειας μέσα στο σώμα για να συντηρηθεί. Ο οργανισμός παίρνει την κακή χοληστερίνη από τα λιποκύτταρα και τη χρησιμοποιεί ως ενέργεια.

 

Ο βασικός συγγραφέας της έρευνας, Δρ. Benjamin Horne, Διευθυντής καρδιαγγειακής και γενετικής επιδημιολογίας στο Intermountain Ιατρικό Κέντρο, εξήγησε ότι μελετούν τις θετικές επιδράσεις της νηστείας εδώ και χρόνια και ότι βρήκαν πλέον ότι η νηστεία μπορεί να βοηθήσει πολύ τους ανθρώπους που βρίσκονται σε προδιαβητική κατάσταση. Προδιαβήτης ονομάζεται η κατάσταση όπου τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα είναι υψηλά αλλά όχι τόσο πολύ ώστε να θεωρηθεί ο άνθρωπος που έχεις τις συγκεκριμένες τιμές ζαχάρου στο αίμα διαβητικός ακόμα.

 

Η έρευνα που ξεκίνησε επειδή υπήρχαν θετικές ενδείξεις σχετικά με την αξία της νηστείας και σε άλλες προηγούμενες, συμπεριέλαβε προδιαβητικούς, άνδρες και γυναίκες, μεταξύ 30 και 69 ετών, που είχαν τουλάχιστον 3 παράγοντες μεταβολικού κινδύνου (μεγάλη περίμετρο μέσης, υψηλά τριγλυκερίδια, χαμηλή καλή χοληστερίνη, υπέρταση, υψηλό ζάχαρο νηστείας).

 

Αυτό που παρατήρησαν οι ειδικοί είναι ότι όταν η νηστεία διαρκούσε λίγο τα επίπεδα της χοληστερίνης ανέβαιναν, όταν όμως οι συμμετέχοντες στην έρευνα νήστευαν για 6 εβδομάδες τα επίπεδα της χοληστερίνης έπεσαν κατά 12% και επίσης έχασαν και βάρος.

πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 261 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα