ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 4:37:02μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 44
01
Ιουνίου

Καλό καλοκαίρι με μια καλή αποτοξίνωση

Έφυγε και ο Μάιος και πλέον το καλοκαίρι μπήκε και ημερολογιακά από την πόρτα μας. Προτού βάλετε την επίσκεψη στην παραλία στο καθημερινό σας πρόγραμμα (όσο αυτό είναι εφικτό φυσικά) προετοιμάστε τον οργανισμό σας με μια πλήρη αποτοξίνωση διάρκειας μερικών ημερών.


Οι παρακάτω συμβουλές μπορούν κάλλιστα να αποτελέσουν μέρος και της κανονικής σας διατροφής, αλλά είναι ό,τι καλύτερο μπορείτε να κάνετε για μια γερή αποτοξίνωση ενόψει καλοκαιρινών διακοπών.
Νερό με λεμόνι: Το καλοκαίρι πίνουμε ούτως ή άλλως περισσότερα υγρά. Ο όξινος χυμός του λεμονιού ωστόσο στο νερό σας θα βοηθήσει τον οργανισμό σας να έχει πιο ισορροπημένο pH και θα διευκολύνει την πέψη.
 Εφίδρωση: Μερικά λεπτά έντονης γυμναστικής άσκησης, όχι μόνο θα σας βοηθήσει να χάσετε τα περιττά κιλά, αλλά θα αποβάλλει από το σώμα σας πολλές βλαβερές τοξίνες μέσω του ιδρώτα.
 Πράσινο τσάι: Δεν υπάρχει πρόγραμμα αποτοξίνωσης από το οποίο να λείπει αυτό το "μαγικό" ρόφημα. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες, προσφέρει ενέργεια και αυξάνει τον μεταβολισμό. Οι κατεχίνες που περιέχει επιταχύνουν την λειτουργία του ήπατος και αυξάνεται η παραγωγή ενζύμων που βοηθούν στην αποτοξίνωση.

prasino-tsai
 Κάρδαμο: Είναι πλούσιο σε ισοθειοκυανάτες, ουσίες που βοηθούν το σώμα να απαλλαγεί από πιθανά καρκινογόνα. Έχει μόλις 4 θερμίδες ανά κούπα, οπότε βάλτε το άφοβα σε σαλάτες και σάντουιτς.
 Αγκινάρες: Βοηθούν στην αποτοξίνωση του ήπατος και του παχέος εντέρου. Περιέχουν κυναρίνη, μια ουσία που διεγείρει το ήπαρ και τη χοληδόχο κύστη, καθώς και καφεοϋλοκινικά οξέα, τα οποία έχουν αντιοξειδωτικές, αντιβακτηριδιακές και αντικαρκινικές ιδιότητες.
Πικραλίδα: Είναι γεμάτη από αντιοξειδωτικές βιταμίνες Α και C. Αυξάνει τη ροή της χολής, η οποία βοηθάει στην διάσπαση των λιπών και κάνει την πέψη ταχύτερη και πιο αποτελεσματική.
 Δενδρολίβανο: Αυτό το αρωματικό βότανο έχει και αποτοξινωτικές ιδιότητες, παρόμοιες με εκείνες της πικραλίδας. Περιέχει επίσης καρνοσικό οξύ, το οποίο βοηθάει το σώμα να παράγει γλουταθειόνη, ένα αντιοξειδωτικό που έχει επίσης αποτοξινωτικές ιδιότητες.
 Κρεμμύδια, σχοινόπρασο, πράσα: Είναι πλούσια σε ενώσεις σουλφονικού οξέος. Όπως και οι ενώσεις θείου, που βρίσκονται στο λάχανο και τα σταυρανθή λαχανικά, αλληλεπιδρούν ευεργετικά με τις διαδικασίες αποτοξίνωσης του ήπατος.
 Μάραθο: Συνεισφέρει σημαντικά στις λειτουργίες του πεπτικού σωλήνα. Βοηθάει το σώμα στην πέψη με το να αυξάνει την έκκριση γαστρικών οξέων, τα οποία διασπούν τις τροφές

πηγή:onmed.gr

Διαβάστηκε 349 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα