ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 12:39:15μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
21
Ιουνίου

Καλοκαιρινές διατροφικές πρώτες βοήθειες όταν πέφτει η πίεσή σας

Την περίοδο που διανύουμε, η καθημερινή έκθεση στον ήλιο και ο ιδρώτας έχουν ως φυσικό επακόλουθο την απώλεια υγρών.

Ωστόσο, όταν τα υγρά αυτά δεν αναπληρώνονται επαρκώς και συστηματικά, μπορεί να έχουν ως φυσικό επακόλουθο την πτώση της πίεσης μας.

 

Η υπόταση κατά τους ζεστούς μήνες του έτους, όπως οι καλοκαιρινοί, μπορεί να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα, που μπορεί να κυμαίνονται από μια απλή ατονία μέχρι λιποθυμία.

 

Στην καθημερινή πρακτική, η υπόταση δε θεωρείται πάθηση και δεν απαιτεί φαρμακευτική αντιμετώπιση από τη στιγμή που δεν επηρεάζει τη φυσιολογική λειτουργία του οργανισμού. Προβλήματα όμως δημιουργούνται όταν η αρτηριακή πίεση πέσει απότομα και ο εγκέφαλος στερηθεί από επαρκή παροχή αίματος.

 

Στην υπόταση η συστολική αρτηριακή πίεση ευρίσκεται σε επίπεδα κάτω των 100 mmHg ή πιο απλά η μεγάλη πίεση είναι κάτω από 10. Αν λοιπόν αισθάνεστε ατονία, ζαλάδες κ.α. μιλήστε με το γιατρό σας ή μετρήστε μόνοι σας ή σε κάποιο φαρμακείο την πίεσή σας και αν τη βρίσκετε σταθερά χαμηλή λάβετε τα μέτρα σας.


- Βάζετε περισσότερο αλάτι στο φαγητό σας

- Πίνετε αρκετά υγρά, τουλάχιστον 8 ποτήρια νερού ημερησίως. Και φυσικά υγρά δεν εννοούμε μόνο νερό, αλλά και μη αλκοολούχα ποτά και ροφήματα όπως χυμούς φρούτων και λαχανικών, αφεψήματα όπως το πράσινο τσάι, αθλητικά ποτά κ.α.

- Μην μένετε πάνω από 3 ώρες νηστικοί

- Τρώτε τουλάχιστον 2-3 φρούτα την ημέρα

- Έχετε σαλάτα σε κάθε γεύμα σας

- Έχετε πάντα μαζί σας λύσεις ανάγκης όπως σακουλάκια με αλατισμένους ξηρούς καρπούς ή κρακεράκια αλμυρά

 

Πηγή: neadiatrofis.gr

Διαβάστηκε 289 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα