ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 6:03:32μ.μ.
22
Ιουνίου

Κορονοϊός: 61χρονος στη Λαμία βγήκε από τη ΜΕΘ μετά από 154 ημέρες

Το μήνυμα του Διευθυντή της ΜΕΘ

Ενας 61χρονος που είχε νοσήσει με κορονοϊό τον Ιανουάριο και νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, πήρε εξιτήριο και νίκησε τον ιό μετά από 154 ημέρες.

 

Του ανταποκριτή μας από το lamiareport.gr στη Στερεά Ελλάδα

 

Η περιπέτεια του 61χρονου Λαμιώτη, ξεκίνησε με τη διασωλήνωσή του στις 19 του περασμένου Γενάρη, εξαιτίας των επιπλοκών που του δημιούργησε η covid-19. Ήταν η περίοδος εκείνη που ακόμα η μετάλλαξη Δέλτα δεν είχε δώσει πλήρως τη θέση της στην «όμικρον» και τα σοβαρά περιστατικά ήταν διαφόρων ηλικιών.

 

Μαζί με την Ομάδα της ΜΕΘ, ο 61χρονος πάλεψε για ένα και πλέον μήνα όταν και αρνητικοποιήθηκε, όμως η κατάστασή του παρέμενε εξαιρετικά σοβαρή. Για αυτό και στις 24 Φεβρουαρίου μεταφέρθηκε στη Γενική ΜΕΘ καθώς ήταν απαραίτητη η μηχανική υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών.

 

Τελικά, το «θαύμα» έγινε και ο 61χρονος το μεσημέρι της Τρίτης (21/6) αποχαιρέτισε με συγκίνηση τα πρόσωπα που είχαν γίνει για 5 μήνες η δεύτερη οικογένειά του. Επόμενος σταθμός γνωστό κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα όπου θα συνεχίσει τον αγώνα του πλέον για να σταθεί και πάλι στα πόδια του όπως και προ covid.

 

«Μπορεί το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης να είναι μειωμένο λόγω της κόπωσης της κοινωνίας από το σφυροκόπημα του Covid, όμως ο ιός είναι εδώ όπως φαίνεται από την άνοδο των κρουσμάτων και δυστυχώς για μερικούς ανθρώπους μέσα από τις επιπλοκές της νόσου», θα πει στο LamiaReport ο Διευθυντής της ΜΕΘ του ΓΝ Λαμίας Φώτης Τσιμπούκας που αναφέρθηκε στην περίπτωση του 61χρονου:

 

«Χαρακτηριστικό παράδειγμα 61χρονος συμπολίτης μας που για πέντε συνεχόμενους μήνες έδωσε πολλαπλούς αγώνες. Σήμερα νικητής βγαίνει από τη ΜΕΘ και συνεχίζει τον αγώνα του σε κέντρο αποκατάστασης. Νικήτρια και η δεύτερη οικογένεια του γι αυτό το διάστημα, η ομάδα της ΜΕΘ του ΓΝ Λαμίας.

 

 

Καλή δύναμη Θανάση!»

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 38 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα