Εκτύπωση αυτής της σελίδας
08
Ιανουαρίου

Κορονοϊός: Για μάξιμουμ διπλασιασμό κρουσμάτων άλλα όχι εκτός ορίων, κάνει λόγο ο καθηγητής Σαρηγιάννης του ΑΠΘ

«Ο εμβολιασμός με την περίφημη τέταρτη δόση νομίζω ότι θα ήταν πολύ χρήσιμος» εκτίμησε

 

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, επισήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ πως περιμένουμε στο μάξιμουμ 16.000 ημερήσια κρούσματα κορονοϊού από τα μέσα Φλεβάρη, ωστόσο «η ανοσία είτε από προηγούμενη νόσηση είτε και κυρίως από εμβολιασμό, έχει δουλέψει πάρα πολύ καλά».

 

«Στην Ελλάδα συνήθως από τα μέσα Μαρτίου και μετά ο καιρός αλλάζει, γίνεται πολύ πιο ζεστός. Βγαίνουμε πολύ έξω, άρα οι συνθήκες είναι πιο δυσοίωνες για τον κορονοϊό και για όλες τις λοιμώξεις» ανέφερε

 

«Θα έχουμε μια αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, περίπου διπλασιασμού τους αλλά όχι μια αύξηση η οποία θα είναι εκτός ορίων, όπως αυτή που ζήσαμε πριν από δύο χρόνια» σημείωσε.

 

Το ενθαρρυντικό σύμφωνα με τον κ. Σαρηγιάννη είναι πως «η ανοσία που βλέπουμε στον πληθυσμό είναι μεγαλύτερη από αυτή που έχουμε δει εργαστηριακά, δηλαδή η διαφυγή στην ανοσία που έχουν δείξει τα στελέχη που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα είναι πολύ πιο μεγάλη στο εργαστήριο από αυτή που στην πραγματικότητα φαίνεται να υπάρχει στον πληθυσμό. Φαίνεται ότι η ανοσία είτε από προηγούμενη νόσηση είτε και κυρίως από εμβολιασμό, έχει δουλέψει πάρα πολύ καλά.»

 

«Ο εμβολιασμός με την περίφημη τέταρτη δόση νομίζω ότι θα ήταν πολύ χρήσιμος, ειδικά ενόψει αυτής της αύξησης που περιμένουμε να δούμε τις επόμενες ημέρες» εκτίμησε

 

Όπως ανέφερε «περιμένουμε να δούμε μια αύξηση της τάξης στο μάξιμουμ διπλασιασμού, δηλαδή αν είμαστε σε αυτή τη στιγμή στα περίπου 7.000 με 7.500 κρούσματα την ημέρα ως μέσο όρο να πάμε στις 16.000 κρούσματα, ο οποίος είναι μεγάλος αριθμός αλλά όχι εκτός λογικής. Δεν πάμε στις 30 – 35 χιλιάδες που είχαμε φτάσει πέρυσι τέτοια εποχή.»

 

Άρα, συμπέρανε, «είναι μια ελεγχόμενη αύξηση, η οποία πιστεύω ότι μπορούμε να τη διαχειριστούμε. Φυσικά θα υπάρξει πίεση στο σύστημα υγείας, αλλά όχι εκτός ελέγχου. Είναι θετικό το γεγονός ότι έχουμε μείνει ειδικά οι ΜΕΘ-Covid, άδειες για πολύ μεγάλο διάστημα. Που σημαίνει ότι η πίεση αυτή ναι μεν θα υπάρξει, αλλά δεν δημιουργήσει προβλήματα».

 

 

https://www.ertnews.gr/

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

 

Διαβάστηκε 26 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)