ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 10:28:17μ.μ.
27
Σεπτεμβρίου

Κορονοϊός: «Κλειδί» για εμβολιασμό οι επαγγελματίες ψυχικής υγείας

Η δύναμη που κρύβει η ενσυναίσθηση και η υπομονετική ακρόαση των προβληματισμών

Μπορούν οι λειτουργοί ψυχικής υγείας να κάμψουν τις αντιστάσεις αλλά και τις αμφιβολίες των πολιτών για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού χρησιμοποιώντας την ενσυναίσθηση όπως επίσης και την υπομονετική ακρόαση των προβληματισμών; Τι αναφέρουν οι επιστήμονες;

 

Σχεδόν ένας στους τέσσερις Αμερικανούς (το 18% των πολιτών) βλέπει έναν τέτοιο επαγγελματία μία φορά ανά έτος. Οι λειτουργοί ψυχικής υγείας είναι εφικτό να επηρεάσουν τον τρόπο που σκέφτονται και νιώθουν οι άνθρωποι, τις κοινωνικές εμπειρίες τους και να προσφέρουν τη δυνατότητα για μία ολιστική αλλαγή στάσης.

 

Η κακή ψυχική υγεία αποτελεί παράγοντα αυξημένης πιθανότητας νόσησης για πολλά λοιμώδη νοσήματα και μειώνει συμπεριφορές πρόληψης όπως ο εμβολιασμός. Οι ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Πάνος Μαλανδράκης, Γιάννης Ντάνασης και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ) συνοψίζουν σχετική πρόσφατη δημοσίευση στο διεθνές περιοδικό JAMA.

 

Κορονοϊός: Γιατί ορισμένοι δεν θέλουν να εμβολιαστούν;


Πολλές φορές σύμφωνα με τους ειδικούς και όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ορισμένα άτομα δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν λόγω διαστρεβλωμένων γνώσεων, άγχους, και φόβου για τον πιθανό κίνδυνο παρενεργειών. Η αντιμετώπιση από τους επιστήμονες τέτοιων εσωτερικών διαμαχών για τον εμβολιασμό, τονίζοντας τα δεδομένα για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου, και τους ελέγχους που έχουν ολοκληρωθεί στην παραγωγή των εμβολίων, μπορεί πιθανά να μειώσει την απροθυμία και τον φόβο κάποιων να εμβολιαστούν.

 

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν ένα αναπόσπαστο κομμάτι της σύγχρονης κοινωνικής ζωής, και μελετώνται αν θα μπορούσε μέσω αυτών να ενισχυθεί ο εμβολιασμός. Η σύσταση ενός λειτουργού υγείας παραμένει να αποτελεί ένα από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους να καμφθούν οι πιθανές ανησυχίες κάποιου για τον εμβολιασμό. Η αλλαγή συμπεριφοράς και στάσης ζωής θα μπορούσε να οδηγήσει κάποιον στο να εμβολιαστεί.

 

Τα πιθανά εμπόδια για κάποιον ανεμβολίαστο επαγγελματικά και κοινωνικά, και οι μελλοντικές προοπτικές μετά τον εμβολιασμό που περιλαμβάνουν τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα μπορεί να αποτελέσουν επαρκή μέσα πειθούς οδηγώντας κάποιον στον εμβολιασμό.

 

Η εφαρμογή νέων στρατηγικών για την προώθηση του εμβολιασμού στον πληθυσμό αποτελεί προτεραιότητα και ο ρόλος των ειδικών ψυχικής υγείας μπορεί να είναι σημαντικός στην κάμψη πιθανών προβληματισμών, ειδικά σε κοινότητες που επηρεάστηκαν δυσανάλογα από την πανδημία του κορονοϊού.

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbomb.gr

Διαβάστηκε 74 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα