ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 3:13:40μ.μ.
24
Μαρτίου

Κορονοϊός: Ο «οδικός χάρτης» για την άρση των μέτρων έως 31/08

Την επόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις για κατάργηση της μάσκας και του πιστοποιητικού εμβολιασμού

 

Αποφάσεις οι οποίες οδηγούν σταδιακά σε πλήρη αποκλιμάκωση των μέτρων λαμβάνουν κυβέρνηση και ειδικοί. Και παρότι η πανδημία μας έχει αποδείξει πολλές φορές ότι δεν αστειεύεται, η απόφαση να προχωρήσει η άρση των περιορισμών είναι ειλημμένη.

 

Αυτό φάνηκε από νωρίς χθες, όταν η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, ανακοίνωνε την κατάργηση του προστίμου για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 το επόμενο διάστημα. Λίγη ώρα αργότερα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης προανήγγειλε από τη βουλή ότι η κατάργηση θα ισχύσει από 15 Απριλίου. Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο διοικητικό πρόστιμο των 100 ευρώ, καταλογίζεται κάθε 15 του μήνα.

 

Τα μέλη της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων σε κοινή γραμμή με την κυβέρνηση έλαβαν την απόφαση αυτή λίγο πιο μακριά από το τέλος Μαρτίου, καθώς έχουν αυξηθεί ελαφρώς το τελευταίο διάστημα οι εισαγωγές στα νοσοκομεία.

 

Ειδήσεις όμως βγήκαν και από την συνεδρίαση της ειδικής επιτροπής υγείας, καθώς οι ειδικοί εισηγήθηκαν την μείωση των self test στα σχολεία για μαθητές και εκπαιδευτικούς από δύο σε ένα από την 1η Απριλίου και την αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα στο 100% από το ερχόμενο Σάββατο. Με την ΚΥΑ που θα εκδοθεί θα ανακοινωθούν και λεπτομέρειες, όπως ποια ημέρα της εβδομάδας θα κάνουν οι μαθητές το self test.

 

Πότε θα καταργηθούν οι μάσκες και το πιστοποιητικό εμβολιασμού

 

Οι ειδικοί όμως προανήγγειλαν την άρση και άλλων μέτρων ακόμα πιο σημαντικών το επόμενο διάστημα. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbeast στην επόμενη συνεδρίαση θα μάθουμε πότε θα καταργηθούν οι μάσκες αλλά και η χρήση του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

 

Η κατάργηση των μέτρων αυτών θα έχει ορίζοντα έως το τέλος Αυγούστου και πάντα υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξει «υποτροπή» στην πανδημία και δεν εμφανιστεί μια νέα μετάλλαξη, η οποία θα τα ανατρέψει όλα. Άλλωστε πολλοί είναι οι επιστήμονες που φοβούνται ότι αν γίνουν βιαστικά βήματα με την υπερμεταδοτικότητα που έχει η Όμικρον 2 το εθνικό σύστημα υγείας θα πιεστεί περισσότερο και τότε μέτρα που θα έχουμε αφήσει πίσω μας θα επανέλθουν.

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 60 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα