ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 8:01:49μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
28
Μαΐου

Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει γνωστό ότι για να μειώσει κάποιος την πίεσή του θα πρέπει παράλληλα με τη φαρμακευτική αγωγή που του έχει συστήσει ο γιατρός του, να εφαρμόσει και μια σειρά από αλλαγές στον τρόπο ζωής του.

Οι πιο σημαντικές από αυτές είναι η μείωση του αλατιού στο φαγητό, η μείωση του σωματικού βάρους όταν αυτό δεν είναι φυσιολογικό, η αύξηση της κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών σε τουλάχιστον πέντε μερίδες την ημέρα, η αύξηση της φυσικής δραστηριότητας και η μείωση της κατανάλωσης αλκοόλ.

 

Πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται ποια από όλες αυτές τις αλλαγές είναι η πιο χρήσιμη και αποτελεσματική.
Σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες της ευρωπαϊκής εταιρείας υπέρτασης και της ευρωπαϊκής καρδιολογικής εταιρείας, φαίνεται ότι για κάθε 10 κιλά απώλειας βάρους η αρτηριακή πίεση μπορεί να μειωθεί μέχρι και δύο μονάδες (20 mmHg), ενώ συγκριτικά η μείωση του αλατιού μπορεί να τη μειώσει αντίστοιχα έως και 0,8 μονάδες (8 mmHg), η άσκηση έως 0,9 μονάδες (9 mmHg) και το αλκοόλ έως 0,4 μονάδες (4 mmHg).

 

Σύμφωνα όμως με τους ειδικούς το ιδανικό είναι να συνδυάζει κάποιος όλες ή τις περισσότερες από τις παραπάνω οδηγίες, καθώς αυτό μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση έως και 1,4 μονάδες (14 mmHg), ενώ φαίνεται ότι έχει πιο σταθερά και μακροχρόνια αποτελέσματα.

Πηγή: neadiatrofis.gr

Διαβάστηκε 353 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα