ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024 - 10:19:30π.μ.
12
Ιανουαρίου

Μετάλλαξη Κράκεν: Εντοπίστηκε σε 38 χώρες – Πιο μεταδοτική αλλά όχι πιο επικίνδυνη

ΠΟΥ: Πιθανώς θα οδηγήσει σε αυξήσεις κρουσμάτων

Πιο μεταδοτική, με ταχύτερη εξάπλωση από τις προηγούμενες, αλλά όχι πιο επικίνδυνη είναι η μετάλλαξη της Όμικρον ΧΒΒ.1.5 -γνωστή ώς Κράκεν- σύμφωνα με την σύντομη αξιολόγηση κινδύνου από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

 

Μεταξύ 22 Οκτωβρίου 2022 – 11 Ιανουαρίου 2023 έχουν ανιχνευθεί κρούσματα της Όμικρον ΧΒΒ.1.5 σε 38 χώρες, τα περισσότερα στις ΗΠΑ (82%), στη Βρετανία (6%) και στη Δανία (2%).


Όπως αναφέρει η ΧΒΒ.1.5 έχει μεν μεγαλύτερη αντίσταση απέναντι στα αντισώματα, αλλά δεν διαθέτει γνωστές μεταλλάξεις που να προκαλούν σοβαρότερη νόσο Covid-19 στους ανθρώπους από ό,τι οι άλλες παραλλαγές και υποπαραλλαγές. «Μαζί με την BQ.1, η ΧΒΒ είναι οι παραλλαγές με την μεγαλύτερη αντίσταση στα αντισώματα μέχρι σήμερα» αναφέρει ο ΠΟΥ γι’ αυτό, αναμένει ότι «με βάση τα γενετικά χαρακτηριστικά της και τις αρχικές εκτιμήσεις για τον ρυθμό αύξησης της, η ΧΒΒ.1.5 πιθανώς θα οδηγήσει σε αυξήσεις στον αριθμό των περιστατικών».

 

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 25 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα