ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 12 Απριλίου 2024 - 9:58:23μ.μ.
17
Φεβρουαρίου

Μια απλή άσκηση αναπνοής που θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε

Ο τρόπος που γίνεται και τι πρέπει να προσέξετε

Η δυσκολία στον ύπνο είναι συχνό πρόβλημα για εκατομμύρια ανθρώπους και ένας ειδικός πρότεινε μια απλή άσκηση αναπνοής που ονομάζεται 4-7-8, η οποία υπόσχεται θεαματικά αποτελέσματα.

 

Ο Dr. Andrew Weil προτείνει την άσκηση 4-7-8, που σημαίνει εισπνοή για 4 δευτερόλεπτα, κράτηση της αναπνοής για 7 δευτερόλεπτα και εκπνοή για 8 δευτερόλεπτα. Η τεχνική βασίζεται σε μια αρχαία μέθοδο της γιόγκα που ονομάζεται pranayama και στόχος είναι τα όργανα στο σώμα να απελευθερώσουν τις απαραίτητες ποσότητες οξυγόνου.

 

Σύμφωνα με το healthline.com, η τεχνική 4-7-8 αναγκάζει το μυαλό και το σώμα να επικεντρωθούν στη ρύθμιση της αναπνοής, κάτι που θα φέρει το σώμα σε κατάσταση βαθιάς χαλάρωσης και ισορροπίας.

 

Χρειάζεται εξάσκηση τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα και αρκετή υπομονή, καθώς δεν λειτουργεί πάντα με την πρώτη εφαρμογή. Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου υπόσχεται αποτελέσματα, καθώς το άτομο θα κοιμάται πιο εύκολα σε σχέση με το παρελθόν.

 

Πώς γίνεται η άσκηση
Ο Dr. Andrew Weil αναφέρει ότι πρέπει να ξαπλώσετε σε ένα ήσυχο περιβάλλον και να μη χρειαστεί να είστε σε εγρήγορση, αλλά και να βεβαιωθείτε πως έχετε καλή στάση στο σώμα σας.

 

Στη συνέχεια, ακουμπάτε την άκρη της γλώσσας στον ουρανίσκο, ακριβώς πίσω από τα μπροστινά πάνω δόντια, ενώ θα πρέπει να κρατήσετε τη γλώσσα σας στη θέση της καθ’ όλη τη διάρκεια της πρακτικής.

 

Συνιστάται να εξασκείτε τη συγκεκριμένη τεχνική μόνο τέσσερις φορές την ημέρα και με την πάροδο του χρόνου μπορείτε να επαναλάβετε έως και οκτώ φορές.

 

Αναλυτικά η άσκηση:

 

Ανοίξτε το στόμα, ώστε να υπάρχει κενό στα χείλη. Κάντε έναν ήχο σαν ανάσα, εκπνέοντας πλήρως.
Στη συνέχεια, κλείστε τα χείλη, εισπνέοντας αθόρυβα μέσα από το στόμα σας, καθώς μετράτε μέχρι το τέσσερα στο κεφάλι σας.
Για επτά δευτερόλεπτα κρατήστε την αναπνοή σας και έπειτα κάντε άλλη μια εκπνοή από το στόμα για οκτώ δευτερόλεπτα.

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 47 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα