ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 8 Μαΐου 2021 - 6:45:28π.μ.

banner468x60

22
Δεκεμβρίου

Ο συνδυασμός των καυτερών μπαχαρικών που δρα ενάντια στον καρκίνο

Πολλοί είναι αυτοί που απολαμβάνουν τα καυτερά μπαχαρικά στο φαγητό ή και στο ποτό τους.

Παλαιότερες μελέτες έχουν υποδείξει ότι η καψαϊκίνη, η ουσία που δίνει στην πιπεριά τσίλι τη χαρακτηριστική της γεύση, ίσως συνδέεται με την εμφάνιση καρκίνου στο στομάχι, ωστόσο μια νέα έρευνα από την Αμερικανική Εταιρεία Χημείας έρχεται να «δικαιώσει» την πιπεριά.

 

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, τα οποία δημοσιεύονται στο περιοδικό Journal of Agricultural and Food Chemistry της Αμερικανικής Εταιρείας Χημείας, όταν η καψαϊκίνη συνδυάζεται με την 6-τζιντζερόλη, συστατικό του τζίντζερ (πιπερόριζα), τα δύο καυτερά μπαχαρικά εμποδίζουν την ανάπτυξη του καρκίνου.

 

Τόσο η καψαϊκίνη όσο και η 6-τζιντζερόλη προσκολλώνται στον ίδιο κυτταρικό υποδοχέα. Έτσι, οι ερευνητές αποφάσισαν να μελετήσουν την επίδραση των δύο μπαχαρικών σε ποντίκια επιρρεπή στην εμφάνιση καρκίνου στον πνεύμονα. Στο πλαίσιο του σχετικού πειράματος, οι ερευνητές χορήγησαν στα ποντίκια είτε καψαϊκίνη ή 6-τζιντζερόλη μεμονωμένα είτε συνδυασμό των δύο. Κατά την περίοδο μελέτης, όλα τα ποντίκια που έλαβαν μόνο καψαϊκίνη εμφάνισαν καρκίνωμα στον πνεύμονα, ενώ στα ποντίκια που έλαβαν μόνο 6-τζιντζερόλη το ποσοστό εμφάνισης καρκίνου ήταν 50%. Παραδόξως, μόλις 20% των ποντικιών που έλαβαν τον συνδυασμό καψαϊκίνης και 6-τζιντζερόλης εμφάνισαν καρκίνο.

 

Τα νέα ευρήματα υποδεικνύουν ότι ο συνδυασμός καψαϊκίνης και 6-τζιντζερόλης οδηγεί πιθανώς στο σχηματισμό ενός νέου σύνθετου μορίου που δρα ενάντια στην ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων.

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 168 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα