ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 1:39:31μ.μ.
03
Απριλίου

Οι αντικαρκινικές ιδιότητες του σκόρδου

Δίνει μοναδική γεύση σε κάποια φαγητά και έχει πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό, πολλοί όμως το αποκλείουν από τη διατροφή τους λόγω της έντονης μυρωδιάς του και της δυσοσμίας που προκαλεί.

Αν ανήκετε σε αυτούς ίσως αναθεωρήσετε, καθώς το σκόρδο δεν ρίχνει μόνο την αρτηριακή πίεση, αλλά δρα και κατά των καρκινικών κυττάρων.

 

Επιστημονικές μελέτες που διεξήχθησαν σε πληθυσμό που κατανάλωνε στη διατροφή του σκόρδο, έδειξαν ότι έχει αντικαρκινική δράση σε διάφορα όργανα και ιστούς.

 

Παρατήρησαν μάλιστα ότι δρούσε κατά των καρκινογόνων ουσιών όχι μόνο στους ανθρώπινους οργανισμούς αλλά και στα ζώα.

 

Τα δεδομένα που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι σήμερα από τους επιστήμονες τεκμηριώνουν το γεγονός ότι υπάρχει μια στενή συσχέτιση της κατανάλωσης του σκόρδου και της πρόληψης του καρκίνων του στομάχου και του προστάτη.

 

Ωστόσο, είναι απαραίτητο όπως επισημαίνουν να διεξαχθούν περαιτέρω μελέτες και στη συνέχεια κλινικές δοκιμές για να υπάρξουν ασφαλή αποτελέσματα.

 

Η δράση του σκόρδου αποδίδεται στην πολύπλοκη χημεία του και συγκεκριμένα στις θειούχες και άλλες ουσίες που περιέχει και οι οποίες επιβραδύνουν ή προλαμβάνουν την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων.

 

Οι ειδικοί συμβουλεύουν πάντως να αποφεύγετε την υπερκατανάλωση του σκόρδου γιατί μπορεί να έχει παρενέργειες.

 

Τέτοιες είναι οι διαταραχές του στομαχιού, η διάρροια, η μείωση των πρωτεϊνών και του ασβεστίου αίματος, ο συσχετισμός με βρογχικό άσθμα και το έκζεμα.

 

 

πηγή: onmed.gr

Διαβάστηκε 273 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα