ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 1:42:04π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 44
30
Ιουνίου

Οι παχύσαρκες κινδυνεύουν να γεννήσουν πρόωρα

Οι γυναίκες που είναι παχύσαρκες προτού μείνουν έγκυες, αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα αυξημένο κίνδυνο να γεννήσουν παιδί πολύ πρόωρα, πριν συμπληρωθεί η 28η εβδομάδα της κύησης, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Η μελέτη δείχνει ότι ο κίνδυνος είναι ακόμη μεγαλύτερος για το πρώτο παιδί, σε σχέση με το δεύτερο ή τα επόμενα.

 

Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Στάνφορντ, με επικεφαλής τον καθηγητή παιδιατρικής Γκάρι Σόου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό παιδιατρικής και περιγεννητικής επιδημιολογίας "Pediatric and Perinatal Epidemiology", ανέλυσαν στοιχεία για σχεδόν ένα εκατομμύριο τοκετούς.

 

Η ανάλυση έδειξε ότι οι πιο παχύσαρκες γυναίκες, όταν μείνουν έγκυες στο πρώτο παιδί τους, έχουν έξι φορές μεγαλύτερη πιθανότητα, σε σχέση με τις γυναίκες που έχουν φυσιολογικό βάρος πριν την εγκυμοσύνη τους, να γεννήσουν παιδί υπερβολικά πρόωρα, κατά την 20ή έως 23η εβδομάδα της κύησης. Γενικότερα, η παχυσαρκία της μητέρας οδηγεί πολύ πιο συχνά σε τοκετό πριν την 28η εβδομάδα.

 

Αντίθετα, η μητρική παχυσαρκία δεν αυξάνει την πιθανότητα γέννησης παιδιού μεταξύ της 28ης και της 37ης εβδομάδας της κύησης. Πρόωρα γεννιέται σχεδόν ένα παιδί στα εννέα. Όσο πιο πρόωρο είναι, τόσο πιθανότερο είναι να εμφανίσει χρόνια προβλήματα υγείας.

 

Οι ερευνητές επεσήμαναν ότι και η νέα έρευνα αναδεικνύει τη σημασία που έχει μια γυναίκα, η οποία σχεδιάζει να αποκτήσει παιδί, να κάνει έγκαιρα υγιεινή διατροφή και, παράλληλα, να ελέγξει το βάρος της με σωματική άσκηση ή άλλο τρόπο. Τόνισαν επίσης ότι οι παχύσαρκες γυναίκες πρέπει να έχουν πλέον επίγνωση του κινδύνου που αναλαμβάνουν, εφόσον γεννήσουν χωρίς να έχει προηγηθεί μείωση του βάρους τους.

 

Εκτός από την αυξημένη πιθανότητα πολύ πρόωρου τοκετού, η παχυσαρκία, όπως έχουν δείξει προηγούμενες μελέτες, αυξάνει τον κίνδυνο η έγκυος να εμφανίσει επιπλοκές όπως διαβήτη ή προεκλαμψία και να υποχρεωθεί σε τοκετό με καισαρική.

πηγή:news.gr

Διαβάστηκε 292 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα