Οι πέντε τροφές-όπλα κατά της κυτταρίτιδας είναι οι εξής:
Μούρα
Τα μούρα είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης C που ενισχύει τα επίπεδα του κολλαγόνου, ενώ παρέχει και πολλές αντιοξειδωτικές ουσίες.
Σπαράγγια
Τα σπαράγγια βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος, κάτι το οποίο μπορεί να περιορίσει σημαντικά την όψη φλοιού πορτοκαλιού στο δέρμα.
Αβοκάντο
Το αβοκάντο περιέχει λιπαρά οξέα που κάνουν το δέρμα πιο σφριγηλό και ελαστικό κάτι το οποίο βοηθά στο να μην είναι τόσο εμφανής η κυτταρίτιδα.
Λιπαρό ψάρι
Τα Ω-3 λιπαρά οξέα που περιέχουν ορισμένα είδη ψαριού διατηρούν το δέρμα όμορφο και λαμπερό, ενώ καταπολεμούν τη φλεγμονή και βελτιώνουν τη ροή του αίματος βελτιώνοντας την όψη φλοιού πορτοκαλιού.
Σκουρόχρωμα λαχανικά
Λαχανικά όπως το σπανάκι και η λαχανίδα περιέχουν λουτεΐνη, μια αντιοξειδωτική ουσία που βοηθά το δέρμα να διατηρεί την υγρασία και την ελαστικότητά του.
Πηγή:onmed.gr