ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Δευτέρα, 5 Ιουνίου 2023 - 6:58:36π.μ.

banner468x60

14
Μαΐου

Οξεία ηπατίτιδα σε παιδιά: Τρία κρούσματα και επίσημα στην Ελλάδα

Δηλώθηκαν από τον ΕΟΔΥ στο ECDC

Τρία παιδιά στην Ελλάδα νοσούν με οξεία ηπατίτιδα στην Ελλάδα. Τα κρούσματα αυτά επιβεβαιώθηκαν και δηλώθηκαν από τον ΕΟΔΥ και επίσημα στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).

 

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, πρόκειται για τρία παιδιά, ηλικίας 14, 18 μηνών και 10 ετών.

 

Το ένα εξ αυτών, δεν νοσηλεύτηκε, ενώ τα δύο χρειάστηκαν ολιγοήμερη νοσηλεία. Κανένα από τα τρία παιδιά δεν παρουσίασε καμία επιπλοκή. Επίσης, δεν έλαβαν ειδική αγωγή και είναι σε άριστη γενική κατάσταση. Και στα τρία παιδιά έγιναν οι σχετικές εξετάσεις και δεν εντοπίστηκε κανένας από τους ιούς που έχουν ενοχοποιηθεί για την πρόκληση της νόσου όπως, αδενοϊός, SARS-CoV-2.

 

Τα δύο παιδιά, το ηλικίας 14 μηνών και το παιδί 10 ετών, παρουσίασαν συμπτώματα από το γαστρεντερικό σύστημα (κοιλιακό άλγος και εμέτους) και πυρετό. Τους έγιναν εξετάσεις και διαπιστώθηκε αύξηση των ηπατικών ενζύμων.

 

Το τρίτο παιδί ηλικίας 18 μηνών ήταν ασυμπτωματικό αλλά οι τρανσαμινάσες του βρέθηκαν αυξημένες όταν υποβλήθηκε σε προληπτικές εξετάσεις.

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 64 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα