ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 16 Απριλίου 2024 - 10:26:57π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
01
Ιουνίου

Πάνω από 2,1 δισεκατομμύρια οι παχύσαρκοι και υπέρβαροι στον κόσμο

Ο αριθμός των ανθρώπων που είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι έσπασε και το φράγμα των δύο δισεκατομμυρίων και έφτασε στο απίστευτο 2,1 δισ. Παγκοσμίως, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Health Metrics and Evaluation (IHME) στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ.

Οι ερευνητές συγκέντρωσαν στοιχεία από άλλες έρευνες, από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), από κυβερνητικές πηγές διαφόρων χωρών στο διαδίκτυο και από ακαδημαϊκές μελέτες σχετικά με την εξάπλωση της "επιδημίας" της παχυσαρκίας στη Γη.


Συνολικά, συγκέντρωσαν στοιχεία από το 1980 έως το 2013. Σε αυτή την περίοδο ο αριθμός υπέρβαρων και παχύσαρκων ανθρώπων παγκοσμίως εκτοξεύτηκε από τα 857 εκατομμύρια στο 2,1 δισεκατομμύριο.


Σε επιμέρους στοιχεία, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το 13% των παχύσαρκων του πλανήτη ζει στις ΗΠΑ, αν και εκεί κατοικεί μόλις το 5% του παγκόσμιου πληθυσμού. Την ίδια στιγμή στην Κίνα και την Ινδία μαζί, που έχουν μακράν το μεγαλύτερο ποσοσοτό του παγκόσμιου πληθυσμού, κατοικεί μόλις το 15% των παχύσαρκων και υπέρβαρων του πλανήτη.


Υπολογίζεται ότι ένας στους τρεις νεαρούς Αμερικανούς είναι αυτήν τη στιγμή υπέρβαρος και άλλος ένας στους τρεις είναι υπέρβαρος!


Στην λίστα με τους περισσότερους (σε αριθμό, όχι ποσοστό) παχύσαρκους κατοίκους, μετά τις ΗΠΑ ακολουθούν κατά σειρά οι Κίνα, Ινδία, Ρωσία, Βραζιλία, Μεξικό, Αίγυπτος, Γερμανία, Πακιστάν και Ινδονησία.


Οι ερευνητές επισημείνουν ότι τα ποσοστά είναι υψηλότερα στις ανεπτυγμένες χώρες λόγω των μεγαλύτερου χρόνου που χρειάζονται οι άνθρωποι στις μεγαλουπόλεις για να κάνουν την διαδρομή από και προς την δουλειά τους και επίσης λόγω των πολλών ωρών που κάθονται μπροστά στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και της κακής διατροφής.

Πηγή:onmed.gr

Διαβάστηκε 311 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα