ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024 - 12:57:17μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
26
Σεπτεμβρίου

Πέντε σοβαροί λόγοι για να τρώτε υγιεινά

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν συνδέσει την υγιεινή διατροφή με την προσπάθεια απώλειας βάρους.

Και ακριβώς επειδή η απώλεια των παραπανίσιων κιλών δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση, τις περισσότερες φορές πολλοί αισθάνονται, ότι δεν έχουν το κατάλληλο κίνητρο για να ξεκινήσουν ή να συνεχίσουν την προσπάθειά τους να προσφεύγουν σε πιο υγιεινές επιλογές, σε ό,τι αφορά τη διατροφή τους.

 

Σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο British Journal of Health Psychology, οι νεαροί ενήλικες που τρώνε πιο πολλά φρούτα και λαχανικά νιώθουν πιο ευτυχισμένοι, έχουν πιο θετική διάθεση και νιώθουν πιο δημιουργικοί.

 

Αν θέλετε κι εσείς να αλλάξετε ή να βελτιώσετε με έναν πολύ απλό τρόπο τη διάθεση και το αίσθημα ικανοποίησης που απολαμβάνετε από τη ζωή σας –ανεξάρτητα από τα κιλά σας-… διαβάστε παρακάτω πέντε λόγους για τους οποίους θα πρέπει να τρέφεστε πιο υγιεινά:

 

1. Καλύτερη διάθεση

Μια έρευνα που έγινε στη Νέα Ζηλανδία και στην οποία συμμετείχαν 300 νεαροί ενήλικες, διαπίστωσε ότι όσοι έτρωγαν περισσότερα φρούτα και λαχανικά είχαν περισσότερη ενέργεια, ήταν πιο ήρεμοι και ανέφεραν μεγαλύτερα επίπεδα ευτυχίας. Μάλιστα, οι επιδράσεις αυτές δεν ίσχυαν μόνο τις ημέρες που κατανάλωναν τις υγιεινές τροφές, αλλά και τις επόμενες.

 

2. Καλύτερος ύπνος

Πολυάριθμες μελέτες έχουν συνδέσει την καλή ποιότητα ύπνου με τη γενικότερη διάθεση και ευεξία που νιώθει κανείς, ενώ όλο και περισσότερες έρευνες τονίζουν τη σημασία της σωστής διατροφής και των κατάλληλων τροφίμων που βοηθούν τους ανθρώπους να… βλέπουν «όνειρα γλυκά».

Ερευνητές από την Ταϊβάν βρήκαν, ότι όταν οι άντρες και οι γυναίκες που δυσκολεύονταν να κοιμηθούν κατανάλωναν δύο ακτινίδια μία ώρα προτού πέσουν για ύπνο, μετά από τέσσερις εβδομάδες κατάφεραν να κοιμηθούν γρηγορότερα σε ποσοστό 35%, ενώ αυξήθηκε και η διάρκεια του ύπνου τους κατά 13%.

 

3. Καλύτερες επιδόσεις στη γυμναστική

Μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Applied Physiology βρήκε, ότι οι άντρες που έπιναν καθημερινά (για έξι ημέρες) περίπου μισό λίτρο χυμό από παντζάρι, εμφάνισαν 16% καλύτερες επιδόσεις στη γυμναστική, σε σχέση με εκείνους που έλαβαν «placebo».

 

4. Δέρμα που λάμπει

Η υγιεινή διατροφή αποτυπώνεται στο πρόσωπο, προσφέροντας μια «λάμψη υγείας». Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Nottingham, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι έκριναν, μέσα από διάφορες φωτογραφίες, ως πιο ελκυστικούς εκείνους που είχαν δηλώσει ότι κατανάλωναν περισσότερα φρούτα.

 

5. Βελτιωμένη εγκεφαλική λειτουργία

Σύμφωνα με μια έρευνα από το National Institutes, οι άνθρωποι που παραμένουν πιστοί στις αρχές της μεσογειακής διατροφής, έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν εγκεφαλικά έμφρακτα, μικρές περιοχές νεκρού ιστού στον εγκέφαλο που συνδέονται με γνωστικά προβλήματα. Επιπλέον, έχουν 36% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν εγκεφαλικές βλάβες, 28% μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης ήπιας γνωστικής εξασθένισης λόγω γηρατειών και 48% χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης Αλτσχάιμερ.

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 149 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr μετά από δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας είναι ένα site που βοηθάει, ενημερώνει, ψυχαγωγεί και συναρπάζει τους αναγνώστες του παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα