ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 - 9:33:44π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
29
Μαΐου

Πείτε αντίο στο ξηρό και λιπαρό πρόσωπο με αυτές τις τροφές

Όταν η διατροφή μας είναι ανεπαρκής ή δεν είναι ισορροπημένη το πρόσωπό είναι το πρώτο που επηρεάζεται καθώς βρίσκεται στην περιφέρεια του οργανισμού μας. Αυτό σημαίνει ότι ο οργανισμός μας θα μεταφέρει όλα τα θρεπτικά συστατικά στον υπόλοιπο οργανισμό που θεωρεί πιο σημαντικό και αφήνει το πρόσωπο τελευταίο.

Η ξηρή επιδερμίδα σημαίνει ότι είναι αφυδατωμένη. Για να «θεραπεύσουμε» την αφυδάτωση υπάρχουν διάφορες τροφές. Τροφές που περιέχουν την βιταμίνη Β5 και την βιταμίνη Ε συμβάλουν στην αντιμετώπιση της αφυδάτωσης. Αυτές τις βιταμίνες, λοιπόν, μπορούμε να τις βρούμε σε τροφές όπως το ψωμί, τα καρύδια, τα αμύγδαλα και το κόκκινο λάχανο.


Όπως όλα τα κύτταρα του οργανισμού, έτσι και τα κύτταρα της επιδερμίδας αποτελούνται κυρίως από λιπίδια. Γι'αυτό τον λόγο είναι σημαντικό να εμπλουτίζουμε την διατροφή μας με ακόρεστα λιπαρά οξέα τρώγοντας λιπαρά ψάρια (σαρδέλα, σκουμπρί, πέστροφα, σολομό) και λάδι πλούσιο σε Ω3 όπως είναι το λάδι καρυδιών και κράμβης. Επιπλέον το νερό βοηθά στην ενυδάτωση και την θρέψη της επιδερμίδας γι'αυτό πρέπει να καταναλώνουμε αρκετή ποσότητα κατά την διάρκεια της ημέρας. Απεναντίας, ο καφές, το αλκοόλ και το τσάι συμβάλουν στην αφυδάτωση του οργανισμού και άρα της επιδερμίδας.


Λιπαρή επιδερμίδα είναι αυτή που παράγει σμήγμα. Έτσι το πρόσωπο έχει μια γυαλάδα και οι πόροι διαστέλλονται, γεγονός που δημιουργεί εξανθήματα.


Η βιταμίνη Β6 βοηθά τον οργανισμό να σταματήσει την έκκριση του σμήγματος και η βιταμίνη Β12 βοηθά στην σύνθεση DNA το οποίο βελτιώνει την κατάσταση της επιδερμίδας και κυρίως του προσώπου. Αυτή η βιταμίνη έχει ακόμα αντιοξειδωτική δράση και ελέγχει την λιπαρότητα της επιδερμίδας καθώς και την εμφάνιση εξανθημάτων. Τις δύο αυτές βιταμίνες μπορείτε να τις βρείτε στην σόγια.


Για μια πιο όμορφη επιδερμίδα πρέπει να κάνετε ισορροπημένη διατροφή να αποφεύγετε τα λιπαρά ψάρια, τα ανθρακούχα ποτά και τα γλυκά.

Πηγή:onmed.gr

Διαβάστηκε 342 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα