ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 2:35:44μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 299
24
Ιουνίου

Ποια φρούτα και λαχανικά μπαίνουν στο ψυγείο & ποια μπορείτε να αφήσετε εκτός

Θα εξοικονομήσετε χρήματα και θα κερδίσετε γεύση αν αποθηκεύετε τα φρέσκα προϊόντα στην κατάλληλη θερμοκρασία.

Ορισμένα φρούτα και λαχανικά διατηρούνται καλύτερα στο ψυγείο (σε θερμοκρασία 4 βαθμών Κελσίου και κάτω), ενώ άλλα μπορείτε να τα αφήσετε στον πάγκο της κουζίνας ή σε κάποια σκοτεινή και δροσερή γωνιά του σπιτιού μέχρι να τα καταναλώσετε.


Αρχικά, όπως επισημαίνει η Αμερικανική Ένωση Καρδιολογίας, δεν πρέπει να πλένετε, να ξεφλουδίζετε ή να κόβετε ένα φρούτο ή λαχανικό μέχρι τη στιγμή που θα το καταναλώσετε –με μοναδική εξαίρεση το μαρούλι και άλλα φυλλώδη λαχανικά. Τα κομμένα ή ξεφλουδισμένα φρούτα και λαχανικά πρέπει πάντα να αποθηκεύονται στο ψυγείο.


Ποια προϊόντα αποθηκεύονται σε σκιερό και δροσερό μέρος

 

Σε ένα ντουλάπι ή σε κάποια γωνιά της κουζίνας που δεν τη βλέπει φως μπορείτε να τοποθετήσετε:


- τα κρεμμύδια
- το σκόρδο
- τα εσαλότ
- τις πατάτες & τις γλυκοπατάτες
- το καρπούζι

 

Ποια προϊόντα αποθηκεύονται στο ψυγείο

 

Σε πλαστική σακούλα με τρύπες, στο συρτάρι του ψυγείου, μπορείτε να τοποθετήσετε:


- τα μήλα & τα αχλάδια
- τα παντζάρια (αφού αφαιρέσετε τα φύλλα τους)
- τα μούρα, τα κεράσια & τα σταφύλια
- το μπρόκολο & το κουνουπίδι
- τα καρότα
- το σέλινο
- το καλαμπόκι
- το αγγούρι, τις μελιτζάνες & τις πιπεριές
- τα φρέσκα βότανα (εκτός από τον βασιλικό)
- τα φασολάκια
- το μαρούλι & τα άλλα φυλλώδη λαχανικά (ξεπλύνετε καλά, στεγνώστε τα και τυλίξτε τα σε πετσέτα ή χαρτί κουζίνας πριν τα τοποθετήσετε σε πλαστική σακούλα)
- το πεπόνι
- τα μανιτάρια (χωρίς να τα πλύνετε, στο δοχείο τους ή σε χάρτινη σακούλα)


Ποια προϊόντα αποθηκεύονται στον πάγκο της κουζίνας

 

Εφόσον δεν εκτίθενται στον ήλιο, στην υγρασία και στη ζέστη, μπορείτε να αφήσετε σε ένα μπολ επάνω στον πάγκο:


- τις μπανάνες
- τα εσπεριδοειδή (λεμόνια, λάιμ, πορτοκάλια, γκρέιπφρουτ)
- το αβοκάντο, τα βερίκοκα, τα νεκταρίνια, τα ροδάκινα & τα δαμάσκηνα
- τις ντομάτες


Αν είναι πολύ ώριμα, τοποθετήστε τα στο ψυγείο για συντήρηση μεγαλύτερης διάρκειας.


Έξτρα tips

- Κρατήστε χωριστά τα μήλα, τις μπανάνες και τα αχλάδια από άλλα φρούτα, καθώς απελευθερώνουν αιθυλένιο, το οποίο θα κάνει τα υπόλοιπα προϊόντα να ωριμάσουν και να χαλάσουν πιο γρήγορα
- Να αποθηκεύετε χωριστά τα φρούτα από τα λαχανικά

 

 


πηγή: onmed.gr

Διαβάστηκε 333 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα