ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 16 Απριλίου 2024 - 2:59:32μ.μ.
28
Δεκεμβρίου

Ποιες μορφές καρκίνου ανιχνεύονται με προσυμπτωματικό έλεγχο

Μόνο το 14% των καρκίνων στις Ηνωμένες Πολιτείες, διαγιγνώσκονται αφού ο ασθενής υποβληθεί σε συνιστώμενες εξετάσεις προσυμπτωματικού ελέγχου.

 

Το ποσοστό των καρκίνων που ανιχνεύθηκαν με προσυμπτωματικό έλεγχο στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2017, υπολογίστηκε ως το γινόμενο του ποσοστού προσυμπτωματικού ελέγχου και του αναμενόμενου αριθμού καρκίνων που ανιχνεύθηκαν ανά προληπτικό έλεγχο, διαιρεμένο με τη συνολική συχνότητα εμφάνισης καρκίνου.

 

Το ποσοστό εξετάσεων υπολογίστηκε χρησιμοποιώντας δεδομένα που ανέφεραν οι ίδιοι οι συμμετέχοντες στην Εθνική Έρευνα μέσω Συνεντεύξεων για την Υγεία των ΗΠΑ για τους προηγούμενους 12 μήνες.

 

Για τη μειοψηφία των καρκίνων που ανιχνεύονται μέσω εξετάσεων προσυμπτωματικού ελέγχου, τα ποσοστά ποικίλλουν ανάλογα με τους τύπους καρκίνου, με την πλειοψηφία (61%) των διαγνωσμένων καρκίνων του μαστού να ανιχνεύονται μέσω μαστογραφίας.

 

Λίγο περισσότερες από τις μισές περιπτώσεις καρκίνου του τραχήλου της μήτρας (52%) ανιχνεύονται με τεστ Παπανικολάου, ενώ το 45% των διαγνωσμένων καρκίνων του παχέος εντέρου ανιχνεύονται με προληπτικό έλεγχο.

 

Για τους καρκίνους του πνεύμονα, μόνο το 3% των διαγνώσεων γίνεται μέσω προσυμπτωματικού ελέγχου.

 

«Οι θεραπείες για τον καρκίνο έχουν βελτιωθεί πολύ τις τελευταίες δεκαετίες, αλλά η ικανότητα του συστήματος υγείας να κάνει έλεγχο για καρκίνο, η οποία είναι απαραίτητη για την έγκαιρη διάγνωση και την αποτελεσματική θεραπεία, έχει ακόμη πολύ δρόμο μπροστά», δήλωσε η Caroline Pearson, αντιπρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Ερευνών στο Πανεπιστήμιο του Σικάγου.

 

«Πρέπει να υπάρχουν περισσότερες επιλογές προσυμπτωματικού ελέγχου για να εντοπίζουμε περισσότερους καρκίνους ώστε να βελτιώσουμε τα αποτελέσματα για τους ασθενείς».

 

 

 

Πηγή: healthday.com

Διαβάστηκε 39 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα