×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 299
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
11
Ιουλίου

Πώς θα προστατέψετε τα πόδια σας το καλοκαίρι

Τα πόδια αποτελούν ένα ευαίσθητο σημείο του σώματος που ταλαιπωρείται αρκετά το καλοκαίρι. Από τραυματισμούς μέχρι μύκητες, τα πόδια είναι ευάλωτα κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών

και μπορούν να αποτελέσουν μια μεγάλη «πληγή», ικανή να δημιουργήσει προβλήματα στις διακοπές ή τις εξορμήσεις στις παραλίες.

 

Οι μικροτραυματισμοί στην παραλία είναι συχνό φαινόμενο, όπως επίσης οι πληγές που προκαλούνται εξαιτίας των υποδημάτων που συχνά επιλέγουμε. Τι μπορεί να κάνει κάποιος, λοιπόν, προκειμένου να αποφύγει την ταλαιπωρία;

 

Τα κατάλληλα παπούτσια

 

Η πρώτη κίνηση είναι να βρει τα κατάλληλα παπούτσια που επιτρέπουν στο πόδι να αναπνέει και παράλληλα του προσφέρουν την κατάλληλη στήριξη. Είναι σημαντικό να εντοπίσει κάποιος παπούτσια σταθερά τα οποία θα τον βοηθήσουν να αποφύγει τους κραδασμούς και τους τραυματισμούς που ενδέχεται να προκληθούν από ένα λάθος βήμα.

 

Άμεση επούλωση των πληγών και αντιμικροβιακή προστασία

 

Το δεύτερο βήμα που αξίζει κάποιος να κάνει για να προστατευτεί και να περάσει ανέμελες διακοπές είναι να προμηθευτεί ένα προϊόν που θα είναι όλα σε ένα για τις πληγές, δηλαδή, θα συμβάλλει στην άμεση επούλωση των πληγών, θα κρατά τα τραύματα στεγνά και την ίδια ώρα θα αποτρέπει τη μικροβιακή μόλυνση.

 

Πιο αναλυτικά, είναι σημαντικό να υπάρχει πάντα στην τσάντα των διακοπών ένα επουλωτικό σπρέι για την αντιμετώπιση των μικροτραυματισμών. Οι αμυχές, τα γδαρσίματα, τα κοψίματα και τα επιφανειακά τραύματα αποτελούν συχνό φαινόμενο το καλοκαίρι, με τα παιδιά να είναι περισσότερο επιρρεπή σε ανάλογες καταστάσεις καθώς το παιχνίδι στην παραλία «κρύβει» αρκετούς κινδύνους.

 

Προσοχή στους μύκητες

 

Ένας άλλος μεγάλος «πονοκέφαλος» του καλοκαιριού είναι οι μύκητες των ποδιών. Το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι περπατούν ξυπόλητοι στο σπίτι, στα ντους ξενοδοχείων ή διάφορων καταλυμάτων και την παραλία ευνοεί τη μόλυνση από μύκητες.

 

Οι μυκητιάσεις στα πόδια είναι ένα συχνό φαινόμενο το οποίο, εκτός από την κατάλληλη θεραπεία, απαιτεί και τη λήψη μιας σειράς μέτρων για την αποφυγή του. Το πρώτο βήμα είναι να βρει κάποιος παπούτσια που επιτρέπουν στο δέρμα να αναπνέει και το δεύτερο να πλένει συχνά τα πόδια του και να τα στεγνώνει καλά, προτού φορέσει τα υποδήματά του. Η περιοχή ανάμεσα στα δάχτυλα είναι «επικίνδυνη», οπότε αξίζει να δοθεί σε αυτή ιδιαίτερη προσοχή.

 

Το περπάτημα σε δύσκολες επιφάνειες, τα ακατάλληλα παπούτσια και φυσικά οι συχνοί μικροτραυματισμοί του καλοκαιριού δημιουργούν προβλήματα στα πόδια και τα ταλαιπωρούν. Το αίσθημα της δυσφορίας που μπορεί να αισθανθεί κάποιος ενδέχεται να μετατραπεί γρήγορα σε σημαντικό πρόβλημα και να καταστρέψει τις καλοκαιρινές διακοπές. Για αυτό, πριν από κάθε εξόρμηση, αξίζει υπάρχουν στην τσάντα τα κατάλληλα προϊόντα.

 

 

 

πηγή: onmed.gr

Διαβάστηκε 435 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)