ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 3:57:48μ.μ.
11
Μαΐου

Πόσο αθώα μπορεί να είνα μια χωριάτικη σαλάτα

Σίγουρα άπαντες κάποια στιγμή αποπειράθηκαν να καταναλώσουν με περισσή βουλιμία μια χωριάτικη σαλάτα, χάριν βελτίωσης της διατροφής και την απώλεια περιττών κιλών.

Όμως τα πράγματα δεν είναι όπως με μεγάλη ζυλοτυπία θα θέλαμε.

 

Όσον αφορά τις θερμίδες, μπορεί μια σαλάτα να μην έχει σάλτσες και λίπη από κρέας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι “αθώα”.

 

Μία μερίδα ελληνικής σαλάτας με φέτα, ντομάτες, αγγούρι, κρεμμύδι, ελιές και ελαιόλαδο έχει βάρος 140 γραμμαρίων κανονικά. Οτιδήποτε μεγαλύτερο από αυτό, μόνο μονή μερίδα δεν θεωρείται!...

 

Σε αυτά τα 140 γραμμάρια υπάρχουν λοιπόν: Θερμίδες – 149

 

Αν πάλι, συνοδεύσετε την σαλάτα σας με λευκό ψωμί, τότε οι θερμίδες ανεβαίνουν. Συγκεκριμένα 1 μερίδα λευκού ψωμιού θεωρείται ότι είναι στα 45 γραμμάρια, βάρος που αντιστοιχεί περίπου σε 2 φέτες.

 

Αυτή η ποσότητα λευκού ψωμιού περιέχει: Θερμίδες – 130

 

Όπως προκύπτει από αυτά τα στοιχεία, μία μερίδα ελληνικής σαλάτας (140 γραμμάρια) με δύο φέτες λευκό ψωμί (45 γραμμάρια) έχουν 279 θερμίδες.

 

Και φυσικά, αυτό το νούμερο αυξάνεται όσο περισσότερη είναι η ποσότητα της σαλάτας και του ψωμιού, αλλά και του ελαιολάδου που θα χρησιμοποιήσετε.

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 227 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα