ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 5:25:56μ.μ.
11
Σεπτεμβρίου

Πράγματα που πιστεύετε για τη σοκολάτα και δεν είναι αλήθεια

Μπορείτε να συνεχίσετε να την απολαμβάνετε χωρίς ενοχές

Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε με τη σοκολάτα και η ευελιξία της είναι εξαιρετική για πολλές συνταγές. Σπάστε ένα κομμάτι από μια μπάρα για μια μικρή γλυκιά λιχουδιά, περιχύστε την πάνω από κέικ ή ρίξτε μερικά κομμάτια στο γιαούρτι… υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές!

 

Ωστόσο, η σοκολάτα μπορεί, επίσης, να θεωρηθεί ως μια απόλαυση την οποία πολλοί προσπαθούν να απαρνηθούν, λόγω κυρίως της αρνητικής σχέσης που λέγεται ότι έχει με το σώμα και το βάρος. Τα νέα, όμως, είναι ευχάριστα, καθώς η Lisa Moskovitz, RD, CEO της NY Nutrition Group και συγγραφέας του The Core 3 Healthy Eating Plan, μίλησε στο eatthis.com και αποκάλυψε πράγματα που μέχρι πρότινος πιστεύαμε για τη σοκολάτα, τα οποία στην ουσία δεν είναι αλήθεια.

 

 

Η σοκολάτα είναι «κακή» για εσάς

 

«Μπορεί να είναι δύσκολο να πιστέψετε ότι κάτι που έχει τόσο καλή γεύση δεν είναι “κακό” για εσάς, αλλά αυτό ισχύει απόλυτα όταν πρόκειται για τη σοκολάτα», λέει η Moskovitz, ενώ τονίζει ότι η σοκολάτα, ειδικά η μαύρη σοκολάτα, παρέχει θρεπτικά συστατικά που υποστηρίζουν την υγεία, συμπεριλαμβανομένων του σιδήρου καθώς και των αντιοξειδωτικών που καταπολεμούν το στρες.

 

 

Δεν μπορείτε να τρώτε σοκολάτα αν θέλετε να χάσετε βάρος

 

Σύμφωνα με τη Moskovitz, μπορείτε να φάτε οτιδήποτε και να χάσετε βάρος. Όλα εξαρτώνται από την ποσότητα και το πόσο συχνά καταναλώνετε κάτι. «Η απόλαυση της σοκολάτας ως επιδόρπιο μετά το δείπνο ή ως μια απογευματινή λιχουδιά μπορεί να ενταχθεί απόλυτα σε ένα υγιές σχέδιο απώλειας βάρους, εφόσον μπορείτε να διατηρήσετε ένα έλλειμμα θερμίδων και δεν αντικαθιστά άλλες σημαντικές ομάδες τροφίμων, όπως τα φρούτα, τα λαχανικά, οι πρωτεΐνες και τα αντιφλεγμονώδη λιπαρά», εξηγεί η Moskovitz.

 

Και δεν είναι μόνο αυτό, η Moskovitz προτείνει ότι η συμπερίληψη τροφών που αγαπάτε και απολαμβάνετε κατά την προσπάθεια απώλειας βάρους είναι μια στρατηγική κίνηση για να νιώθετε ικανοποιημένοι και να αποτρέψετε την υπερκατανάλωση τροφής. Οπότε, έχετε το ελεύθερο να φάτε ένα κομμάτι σοκολάτας!

 

Η σοκολάτα προκαλεί ακμή και ξεσπάσματα

 

Έχετε αποδώσει την κακή επιδερμίδα σας στη σοκολάτα, με αποτέλεσμα να σταματήσετε να την τρώτε; Ακούστε μερικά καλά νέα: η συσχέτιση μεταξύ των δύο είναι αμφισβητήσιμη, κι’ αυτό γιατί σύμφωνα με τη Moskovitz «Δεν υπάρχουν μέχρι σήμερα μελέτες που να επιβεβαιώνουν κατηγορηματικά ότι η σοκολάτα προκαλεί σπυράκια». «Ενώ μια διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη μπορεί να επιδεινώσει το υπάρχον δέρμα που είναι επιρρεπές στην ακμή, δεν είναι η βασική αιτία των ενοχλητικών σπυριών στο πρόσωπό σας».

 

Η Moskovitz συνεχίζει να υποστηρίζει ότι τα σπυράκια συχνά προκαλούνται από πολλούς άλλους λόγους, ανάμεσα στους οποίους ο τύπος δέρματος, οι ορμόνες, η ηλικία, η γενετική, οι περιβαλλοντικοί παράγοντες και η ρουτίνα περιποίησης του δέρματός σας.

 

«Έτσι, η κατανάλωση μιας αντιφλεγμονώδους, πλούσιας σε αντιοξειδωτικά και πλούσιας σε θρεπτικά συστατικά διατροφής μπορεί να δαμάσει απόλυτα την αστάθεια του δέρματος», λέει η Moskovitz. «Αν ανησυχείτε για το πώς θα είναι το πρόσωπό σας το πρωί, ποντάρετε σε μια ισορροπημένη διατροφή -συμπεριλαμβανομένης της σοκολάτας», τονίζει η Moskovitz.

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 36 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα