ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 2:26:47μ.μ.
21
Μαΐου

Προειδοποίηση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων – Η Ευρώπη μπορεί να οδηγηθεί σε διανομή φαρμάκων με δελτίο

Οι ασθενείς ενδέχεται να αντιμετωπίσουν αυξημένο κίνδυνο σφαλμάτων αγωγής

 

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία προειδοποιεί ότι η Ευρώπη ενδέχεται να οδηγηθεί σε διανομή φαρμάκων με δελτίο, σε περισσότερη που συνεχιστούν οι ελλείψεις που παρατηρούνται.

 

Όπως αναφέρει ο ema.europa.eu, οι ελλείψεις φαρμάκων αποτελούν παγκόσμιο πρόβλημα υγείας και πλήττουν όλο και περισσότερο τις ευρωπαϊκές χώρες. Οι ελλείψεις μπορεί να οδηγήσουν σε δελτίο φαρμάκων και καθυστέρηση στις κρίσιμες θεραπείες, με σημαντικό αντίκτυπο στη φροντίδα των ασθενών.

 

Επιπλέον, οι ασθενείς μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιούν λιγότερο αποτελεσματικές εναλλακτικές λύσεις και να αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο σφαλμάτων φαρμακευτικής αγωγής. Η διασφάλιση της διαθεσιμότητας εγκεκριμένων φαρμάκων στην Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί βασική προτεραιότητα για τον EMA και το ευρωπαϊκό ρυθμιστικό δίκτυο φαρμάκων.

 

Η καθοδήγηση περιγράφει τα διάφορα ενδιαφερόμενα μέρη που εμπλέκονται στην αλυσίδα εφοδιασμού φαρμάκων και τις ευθύνες και τον ρόλο τους στην πρόληψη και διαχείριση των ελλείψεων φαρμάκων. Παρέχει δέκα συστάσεις για τους κατόχους αδειών κυκλοφορίας, τους χονδρεμπόρους, τους διανομείς και τους κατασκευαστές για την ελαχιστοποίηση της εμφάνισης ελλείψεων φαρμάκων και των επιπτώσεών τους.

 

Οι συστάσεις περιλαμβάνουν:

 

-Ενημέρωση των εθνικών αρμόδιων αρχών για πιθανές ή πραγματικές ελλείψεις το συντομότερο δυνατό και παροχή λεπτομερών πληροφοριών για την καλύτερη πρόβλεψη των πιθανών επιπτώσεων και εφαρμογή προληπτικών μέτρων

 

-Καθιέρωση ισχυρών σχεδίων πρόληψης και διαχείρισης ελλείψεων

 

-Βελτιστοποίηση συστημάτων ποιότητας φαρμακευτικών προϊόντων και αύξηση της ανθεκτικότητας σύνθετων, πολυεθνικών αλυσίδων εφοδιασμού

 

-Έγκαιρη επικοινωνία μεταξύ των διαφόρων ενδιαφερομένων στην αλυσίδα εφοδιασμού φαρμάκων

 

-Γενικές αρχές για την προώθηση της δίκαιης και δίκαιης διανομής των φαρμάκων για την κάλυψη των αναγκών των ασθενών

 

Οι συστάσεις βασίζονται στην ανάλυση των αιτιών των ελλείψεων και στην εμπειρία από πρώτο χέρι των ρυθμιστικών αρχών στον συντονισμό της διαχείρισης των ελλείψεων, ενώ έχει ζητηθεί η γνώμη των ενώσεων του κλάδου.

 

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 30 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα