ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2024 - 11:45:55μ.μ.

banner468x60

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
24
Ιουνίου

Προσοχή στα σνακ ενός παιδιού όσο μεγαλώνει

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ομάδα το Πανεπιστήμιο Tufts, όσο ένα παιδί μεγαλώνει τόσο αλλοιώνεται η ποιότητα των σνακ του μέσα στην ημέρα και δεν συνεισφέρουν θετικά στην ποιότητα της διατροφής του.

Το γεγονός αυτό οφείλεται λένε οι επιστήμονες στο ότι τα παιδιά μεγαλώνοντας και ιδιαιτέρως μπαίνοντας στην εφηβεία, έχουν πλέον μια ανεξαρτησία στην επιλογή και αγορά πολλές φορές των σνακ τους.

 

Το εν λόγω γεγονός έχει πολλές φορές ως αποτέλεσμα την επιλογή τροφίμων με κριτήρια τη γεύση και όχι την ποιότητα σε θρεπτικά συστατικά.

 

Για το λόγο αυτό οι γονείς πρέπει να είναι πιο προσεχτικοί με τους εφήβους και με το τι καταναλώνουν ενδιάμεσα στα γεύματα τους, καθώς σε περιόδους ή περιπτώσεις που και η φυσική δραστηριότητα είναι μειωμένη, τότε τα μη θρεπτικά σνακ , μπορεί να είναι μια αιτία για απότομη αύξηση του βάρους τους.

Πηγή:ygeianews.gr

Διαβάστηκε 290 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα