ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 5:49:15μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 44
20
Ιουνίου

Προσοχή στις κρυφές θερμίδες στις σαλάτες

Ποια προϊόντα να προσέχετε

 

Πολύ συχνά και ειδικότερα τους καλοκαιρινούς μήνες, επιλέγουμε να καταναλώσουμε ως κύριο γεύμα μια σαλάτα, ώστε να απολαύσουμε μια δροσερή επιλογή ή οποία παράλληλα θα είναι και πιο ελαφριά, αποδίδοντάς μας λιγότερες θερμίδες.

 

Ωστόσο η σύνθεση της σαλάτας μπορεί να διαφοροποιήσει σημαντικά το περιεχόμενό της σε θερμίδες, μετατρέποντάς τη πολλές φορές σε όχι και τόσο ελαφριά επιλογή.

 

Παρακάτω θα δείτε ποια είναι τα συστατικά εκείνα που θα πρέπει να συμπεριλαμβάνουμε με μέτρο στη σαλάτα μας.

 

Τυριά-αλλαντικά: Η ύπαρξη στη σαλάτα μιας πηγής πρωτεΐνης αυξάνει τη διατροφική της αξία, ενώ παράλληλα τη μετατρέπει σε κυρίως γεύμα. Ωστόσο, θα πρέπει να δίνεται προσοχή στο είδος και την ποσότητα των συγκεκριμένων υλικών. Γενικά, προτιμήστε τυριά χαμηλά σε λιπαρά, όπως cottage, ανθότυρο, κατίκι Δομοκού, φέτα χαμηλών λιπαρών ή κίτρινα τυριά χαμηλών λιπαρών και προσθέστε τα στη σαλάτα σας τριμμένα και σε μικρή ποσότητα (1-2 κουτ. σούπας).

 

Αποφύγετε τα αλλαντικά που είναι πλούσια σε λίπος (πχ. μπέικον) και προτιμήστε βραστό φιλέτο γαλοπούλας ή λίγο φιλέτο κοτόπουλο ψητό ή βραστό (χωρίς πέτσα).

 

Αποξηραμένα φρούτα-ξηροί καρποί: Προσδίδουν ιδιαίτερη γεύση στις σαλάτες και είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, όπως φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και «καλά» λιπαρά, αλλά από την άλλη περιέχουν και αρκετές θερμίδες, επομένως θα πρέπει να προστίθενται σε μικρές ποσότητες.

 

Κρουτόν και παξιμαδάκια: Τα συγκεκριμένα συστατικά έχουν αρκετά μεγάλη ενεργειακή πυκνότητα και η προσθήκη τους στη σαλάτα σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να αυξήσει σημαντικά το ενεργειακό τους περιεχόμενο.

 

Ντρέσινγκ: Μπορεί να αποτελέσει το πιο «ένοχο» συστατικό της σαλάτας, αφού ορισμένα ντρέσινγκ με βάση τη μαγιονέζα και άλλες σάλτσες πιθανόν να απογειώσουν τις θερμίδες ακόμη και της πιο «αθώας» σαλάτας.

kakisalata

Γενικά, προτιμήστε ντρέσινγκ με βάση το ελαιόλαδο και προσθέστε τα στη σαλάτα σας μετρώντας την ποσότητα.
Μην ξεχνάτε ότι 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο αποδίδει 135 θερμίδες. Σε περίπτωση που παραγγέλνετε σαλάτα από κάποιο εστιατόριο/ταχυφαγείο, ζητήστε να σας φέρουν το ντρέσινγκ ξεχωριστά ώστε να μπορείτε να ελέγξετε την ποσότητα που θα καταναλώσετε.

πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 282 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα