ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 1:10:25μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 44
20
Ιουνίου

Σουηδοί ερευνητές βρήκαν στοιχεία που δείχνουν ότι όσοι τρώνε σοκολάτα έχουν αυξημένα ποσοστά επιβίωσης έπειτα από καρδιακή προσβολή και είναι πιθανό όσο περισσότερο τρώνε τόσο καλύτερα να είναι η υγεία τους.

Οι επιστήμονες παρακολούθησαν 1.169 μη διαβητικούς άνδρες και γυναίκες που είχαν νοσηλευθεί έπειτα από μια πρώτη καρδιακή προσβολή.

 

Καθένας τους συμπλήρωσε ένα ερωτηματολόγιο που περιελάμβανε μια ερώτηση για το πόση σοκολάτα είχαν καταναλώσει τους 12 τελευταίους μήνες. Η σοκολάτα περιέχει φλαβονοειδή αντιοξειδωτικά που πιστεύεται ότι έχουν ευεργετική επίδραση στο καρδιαγγειακό σύστημα.

 

Οι ασθενείς έκαναν τσεκάπ τρεις μήνες μετά το τέλος της νοσηλείας τους και οι ερευνητές τούς παρακολούθησαν για τα επόμενα οκτώ χρόνια. Διαπίστωσαν πως όσο περισσότερη σοκολάτα κατανάλωνε κάποιος τόσο πιθανότερο ήταν να επιβιώσει. Τα αποτελέσματά τους δημοσιεύονται στο τεύχος Σεπτεμβρίου της επιθεώρησης Τhe Journal of Ιnternal Μedicine.

chocolate

Οι αδυναμίες

Η έρευνα ωστόσο έχει μερικά αδύναμα σημεία. Οι επιστήμονες δεν ρώτησαν τι είδους σοκολάτα έτρωγαν οι ασθενείς και η σοκολάτα γάλακτος έχει λιγότερα φλαβονοειδή από τη μαύρη σοκολάτα. Τέλος, η κατανάλωση σοκολάτας δεν μείωσε τον κίνδυνο των μη θανατηφόρων καρδιακών επεισοδίων.

Ο δρ. Ντέιβιντ Κατζ, καθηγητής Δημόσιας Υγείας στο Γέιλ, λέει πως η έρευνα είναι καθησυχαστική. Σε σύγκριση με ανθρώπους που δεν έτρωγαν καθόλου σοκολάτα, αυτοί που έτρωγαν μία φορά τον μήνα είχαν 27% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιά, αυτοί που έτρωγαν μία φορά την εβδομάδα είχαν 44% λιγότερες και αυτοί που έτρωγαν δύο φορές ή περισσότερες την εβδομάδα είχαν 66% μειωμένο κίνδυνο να πεθάνουν από καρδιακό επεισόδιο.

πηγή:zougla.gr

Διαβάστηκε 310 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα