ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 - 6:07:32π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 299
31
Μαΐου

Σύνδεση περπατήματος με βελτιωμένη λειτουργία εγκεφάλου

Ένα μέτριας έντασης πρόγραμμα περπατήματος μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα ήπιας νοητικής βλάβης που συνδέονται με την κακή υγεία των αιμοφόρων αγγείων στον εγκέφαλο.

Όπως κατέγραψε σχετική μελέτη Καναδών επιστημόνων που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό British Journal of Sports Medicine, άτομα με αγγειακή γνωσιακή δυσλειτουργία (Vascular Cognitive Impairment, VCI) που περπατούσαν 3 ώρες την εβδομάδα για χρονικό διάστημα 6 μηνών, επέδειξαν καλύτερους χρόνους αντίδρασης καθώς και άλλα σημάδια βελτίωσης της εγκεφαλικής λειτουργίας.

 

Σημειώνεται πως η VCI αποτελεί τη δεύτερη πιο συχνή αιτία άνοιας μετά τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

 

Η επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης Τερέζα Λιου Αμπρόουζ δήλωσε στο πρακτορείο Reuters πως είναι «είναι επαρκώς τεκμηριωμένο ότι η τακτική αερόβια άσκηση βελτιώνει την καρδιαγγειακή εγκεφαλοαγγειακή υγεία.

 

Ειδικότερα, μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης χρόνιων παθήσεων, όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση, ο διαβήτης τύπου 2 και η υψηλή χοληστερόλη.

 

Αυτές οι χρόνιες παθήσεις έχουν αρνητικό αντίκτυπο στον εγκέφαλο, πιθανότατα λόγω της περιορισμένης ροής αίματος στον εγκέφαλο, ο οποίος απαιτεί καλή ροή αίματος για να μεταφέρει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και το οξυγόνο στους ιστούς του».

 

 


πηγή: efsyn.gr

Διαβάστηκε 371 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα