ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 1:28:41μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 49
14
Ιουλίου

Τι δε θα έτρωγε ποτέ ένας διατροφολόγος

Υπάρχουν τροφές που οι ειδικοί αρνούνται να βάλουν στο στόμα τους και μάλλον αυτό σημαίνει πως το ίδιο θα πρέπει να κάνουμε και εμείς!


Δείτε ποιες τροφές βλάπτουν την υγεία μας, καθώς μας φορτώνουν με ανθυγιεινά λιπαρά και τεράστιες ποσότητες ζάχαρης.


1. Αλλαντικά


Αυτό το είδος επεξεργασμένου κρέατος αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου και καρδιοπάθειας. Τα λουκάνικα, το μπέικον και το ζαμπόν περιέχουν τεράστιες ποσότητες αλατιού και το νάτριο που βρίσκεται σε αυτό επιβαρύνει κάθε σύστημα του οργανισμού μας.

Η προτεινόμενη ημερήσια κατανάλωση νατρίου για τους υγιείς ενήλικες είναι τα 2.300 mg ημερησίως – 1.500 mg για τα άτομα άνω των 50 ή για άτομα που πάσχουν από υπέρταση, διαβήτη και χρόνια νεφροπάθεια.


2. Γλυκά ροφήματα

rofimata
Ένας ζεστός ή κρύος καφές με σιρόπι, σαντιγί ή άλλα ενισχυτικά γεύσης μπορεί να μας φορτώσει με περισσότερες από 400 θερμίδες και 15 κουταλιές ζάχαρης.

Σε αντίθεση με τα φυτικά σάκχαρα (φρουκτόζη και στέβια), η επεξεργασμένη ζάχαρη αυξάνει εκθετικά τον κίνδυνο παχυσαρκίας και διαβήτη.

Ο Αμερικανικός Σύλλογος για την Καρδιά προτείνει η ημερήσια κατανάλωση ζάχαρης να μην ξεπερνά τις έξι με εννιά κουταλιές (100 με 150 θερμίδες).


3. Μαργαρίνη


Ορισμένοι τύποι μαργαρίνης έχουν υποστεί τη λεγόμενη υδρογόνωση για να αποκτήσουν πιο στερεή δομή κι έτσι περιέχουν σημαντικές ποσότητες τρανς λιπαρών.

Αυτά τα βλαβερά λιπαρά αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιοπάθειας και ανεβάζουν τα επίπεδα της «κακής» χοληστερόλης (LDL), μειώνοντας παράλληλα τα επίπεδα της «καλής» χοληστερόλης (HDL).

Μικρές ποσότητες τρανς λιπαρών βρίσκονται στο κρέας και τα γαλακτοκομικά, όμως καταναλώνοντας αυτές τις τροφές δεν ξεπερνάμε την επιτρεπόμενη ημερήσια ποσότητα που προτείνουν οι ειδικοί.

πηγή:onmed.gr

 

Διαβάστηκε 310 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα