ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 10:11:22μ.μ.
29
Ιανουαρίου

Το ανθυγιεινό λάθος που κάνετε όταν μαγειρεύετε ρύζι

Γιατί πρέπει να το πλένετε πολύ καλά πριν το μαγείρεμα

 

Το ρύζι αποτελεί βασική τροφή για πολλούς ανθρώπους, ενώ πρόκειται πάντα και για μια πολύ εύκολη και γρήγορη ως προς την παρασκευή της λύση συνοδευτικού για το κυρίως πιάτο σας. Ωστόσο, σύμφωνα με το Healthline, στο ρύζι συναντάται το ανόργανο αρσενικό, ένα «τοξικό ιχνοστοιχείο» που μπορεί πραγματικά να εισέλθει στην τροφική αλυσίδα μέσω των υπόγειων υδάτων.

 

Εάν, λοιπόν, δεν ξεπλύνετε το ρύζι πριν το χρησιμοποιήσετε, κάνετε ένα κρίσιμο λάθος. Αυτό συμβαίνει επειδή το ξέπλυμα του ρυζιού αφαιρεί μέρος αυτής της περίσσειας αρσενικού. Κάνοντάς το, μάλιστα, πριν προσθέσετε το ρύζι στην κατσαρόλα μπορείτε να αφαιρέσετε από 10 έως 28% αρσενικό.

 

Γιατί πρέπει να πλένετε το ρύζι πριν το μαγειρέψετε


Το πλύσιμο του ρυζιού είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν χρησιμοποιείτε καστανό ρύζι, καθώς περιέχει περισσότερο αρσενικό από το λευκό ρύζι. Ενώ το ξέβγαλμα του ρυζιού είναι ένα σημαντικό μέρος της προετοιμασίας, θα πρέπει, επίσης, να βεβαιωθείτε ότι το ρύζι έχει άφθονο νερό για να μαγειρευτεί. Μάλιστα, το πλύσιμο του ρυζιού σας εκ των προτέρων και το μαγείρεμα σε καθαρό νερό μπορεί να μειώσει την ποσότητα του αρσενικού κατά 57%, αναφέρει το Ηealthline. Εάν, ωστόσο, η χρήση λευκού ή καστανού ρυζιού εξακολουθεί να σας κάνει να νιώθετε άβολα, μπορείτε να μεταβείτε σε άλλους τύπους ρυζιού που έχουν χαμηλότερη περιεκτικότητα σε αρσενικό, όπως ρύζι jasmine ή μπασμάτι.

 

 

Τι μπορεί να κάνει το αρσενικό στο σώμα σας


«Ασυνήθιστα μεγάλες δόσεις ανόργανου αρσενικού μπορεί να προκαλέσουν συμπτώματα που κυμαίνονται από ναυτία, έμετο και διάρροια έως αφυδάτωση και σοκ», σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC). Το οργανικό αρσενικό, από την άλλη, θεωρείται μη τοξικό. Συνήθως βρίσκεται στα θαλασσινά, αλλά η ποσότητα που περιέχεται είναι πολύ μικρότερη από αυτή που βρίσκεται στο ανόργανο αρσενικό.

 

Η συνεχής έκθεση σε ανόργανο αρσενικό, αναφέρει το healthdigest.com, μπορεί να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη, προκαλώντας σοβαρές παθήσεις όπως «δερματικές διαταραχές, αυξημένο κίνδυνο για διαβήτη, υψηλή αρτηριακή πίεση και αρκετούς τύπους καρκίνου». Αν και είναι πιο πιθανό να συναντήσετε ανόργανο αρσενικό μέσω του πόσιμου νερού, μπορεί να βρεθεί στο ρύζι και ακόμη και σε λίγο χυμό φρούτων. Δυστυχώς, δεν μπορείτε να πείτε πόσο αρσενικό περιέχει το ρύζι σας απλά κοιτάζοντας το. Γι’ αυτό το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κάνετε το ξέπλυμα του ρυζιού σας συνήθεια πριν το μαγειρέψετε και να φροντίζετε να το μαγειρεύετε πάντα σε καθαρό νερό.

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

 

Διαβάστηκε 74 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα