ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 11:59:44π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 44
04
Ιουνίου

Ερευνητές από τη Νορβηγία υποστηρίζουν ότι τα παιδιά, των οποίων οι γονείς έχουν πάρει διαζύγιο, διατρέχουν 1,54 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να καταλήξουν υπέρβαρα σε σχέση με αυτά των οποίων οι γονείς παραμένουν μαζί.

 

Οι ερευνητές παρουσίασαν τα αποτελέσματα των ερευνών τους στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για την Παχυσαρκία που πραγματοποιήθηκε στη Σόφια.

 

Στο πλαίσιο της μελέτης τους εξέτασαν 3.166 μαθητές από τη Νορβηγία, συγκρίνοντας τα στοιχεία του ύψους, του βάρους και της περιφέρειας της μέσης τους με αυτά της οικογενειακής τους κατάστασης και καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι η παχυσαρκία ήταν πιο κοινή στα παιδιά χωρισμένων γονιών.

 

Παρότι δεν έδωσαν κάποια εξήγηση ως προς το γιατί παρατηρείται αυτή η τάση, προηγούμενη έρευνα από το πανεπιστήμιο Rice στο Τέξας ανέφερε ως μια πιθανή εξήγηση ότι τα παιδιά των χωρισμένων γονιών ενδέχεται να περνούν περισσότερο χρόνο μόνα τους στο σπίτι, με αποτέλεσμα να έχουν πιο εύκολη πρόσβαση σε junk food.

 

Ακόμη, αυτό ενδεχομένως να οφείλεται στο γεγονός ότι οι επικεφαλής μονογονεϊκών οικογενειών να μην έχουν πολύ χρόνο στη διάθεσή τους για να ετοιμάζουν σπιτικό φαγητό, καταλήγοντας στην επιλογή των έτοιμων γευμάτων ή του φαστ φουντ.

 

Οι νορβηγοί ερευνητές μελέτησαν ακόμη 8.000 παιδιά από 8 διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες και διαπίστωσαν ότι, όσα έτρωγαν πρωινό και βραδινό με τους γονείς τους εμφάνιζαν λιγότερες πιθανότητες να είναι υπέρβαρα, σημειώνει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail.

πηγή:ygeianews.gr

Διαβάστηκε 320 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα