ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 - 1:49:06μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
νεφρά ανθρωπινοσωμα νεφρά ανθρωπινοσωμα
30
Απριλίου

Το γκρέιπφρουτ και η καλή λειτουργία των νεφρών

Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο Royal Holloway του Λονδίνου, ανακάλυψαν ότι ένα φυσικό συστατικό που περιέχει το γκρέιπφρουτ μπορεί να προλάβει το σχηματισμό κύστεων στους νεφρούς.

 

H ουσία naringenin, η οποία βρίσκεται και σε άλλα εσπεριδοειδή έχει βρεθεί ότι εμποδίζει την ανάπτυξη της πολυκυστικής νόσου των νεφρών, μέσω της ρύθμισης της πρωτεΐνης PKD2 η οποία είναι υπεύθυνη. Σήμερα, οι εναλλακτικές αντιμετώπισης της νόσου είναι λιγοστές και τα συμπτώματα που περιλαμβάνουν υψηλή

αρτηριακή πίεση και ανεπάρκεια της νεφρικής λειτουργίας μπορεί να οδηγήσουν στην ανάγκη του ασθενούς για αιμοκάθαρση.

 

Είναι σημαντικό λοιπόν, καταρχάς να αυξηθεί η επίγνωση σχετικά με τους παράγοντες κινδύνου της πολυκυστικής νόσου των νεφρών, καθώς και με τη σημαντικότητα της προστασίας της νεφρικής λειτουργίας. Η ανακάλυψη του οφέλους της ουσίας naringerin θα μπορούσε να είναι ένα βήμα ζωτικής σημασίας αναφορικά με το μέλλον της θεραπείας και της πρόληψης της νεφρικής νόσου.

 

Οι ερευνητές αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι η ανακάλυψη αυτή βοηθά στην κατανόηση του τρόπου με τον οποίο η πολυκυστική νόσος των νεφρών μπορεί να τεθεί υπό έλεγχο και να θεραπευτεί. Επισημαίνουν, μάλιστα, ότι πρόκειται για ένα εκφυλιστικό νόσημα το οποίο είναι δυνητικά θανατηφόρο και η αναζήτηση θεραπείας συνιστά άμεση προτεραιότητα των υπηρεσιών προαγωγής της υγείας.

 

Πηγή : medicalnewstoday

Διαβάστηκε 433 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα