ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 3:17:25μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 44
29
Ιουνίου

Το καλοκαιρινό φρούτο – ασπίδα για νεφρά, μάτια και οστά

Η όψη του δεν μας προϊδεάζει για τις μοναδικές ευεργετικές του ιδιότητες για τον οργανισμό μας. Και πώς αλλιώς θα μπορούσε να είναι, αφού είναι γεμάτο αγκάθια;


Αλλά μην σας παρασύρει η όψη του. Ο ανανάς είναι ένα από τα πιο πολύτιμα για την υγεία μας φρούτα που υπάρχουν. Τα θρεπτικά συστατικά που περιέχει είναι τόσο σημαντικά και σε τέτοια ποικιλία που ελάχιστες άλλες τροφές τον ανταγωνίζονται.


Διαβάστε τους τρόπους που μας ωφελεί και ειδικά τώρα που είναι καλοκαίρι, φροντίστε να βάλετε τον ανανά στην διατροφή σας:


-Βρομελίνη: Το περιεχόμενο του ανανά στην ουσία βρομελίνη βοηθάει το σώμα να διασπάσει τα σωματίδια πρωτεΐνης κατά τη διάρκεια της πέψης, ενισχύοντας τη συνολική υγεία του πεπτικού συστήματος. Η βρομελίνη έχει επίσης αντιφλεγμονώδεις, αντιπηκτικές (για το αίμα) και αποτοξινωτικές ιδιότητες.


-Βιταμίνη C: Ο ανανάς έχει πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C που βοηθάει στη σύνθεση του κολλαγόνου. Αυτό με τη σειρά του βοηθάει στην υγεία των οστών, της επιδερμίδας και των αιμοφόρων αγγείων. Επειδή ο ανανάς έχει αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες, είναι δυνατόν να περιορίσει τον πόνο που σχετίζεται με την αρθρίτιδα. Έχει επίσης αποδειχτεί ότι η κατανάλωση ανανά περιορίζει τα συμπτώματα της ουρικής αρθρίτιδας και του συνδρόμου του καρπιαίου σωλήνα.


-Μαγγάνιο: Η αύξηση της πρόσληψης μαγγανίου μέσω του ανανά μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση των συνολικών επιπέδων της ενέργειάς σας και να προστατεύσει τα κύτταρα από τις ελεύθερες ρίζες. Το μαγγάνιο βοηθάει τον οργανισμό να χρησιμοποιήσει την βιοτίνη και την θειαμίνη, ώστε να συνθέσει με καλύτερο τρόπο λιπαρά οξέα και να διατηρήσει την υγεία των οστών.

Ananas1
-Κάλιο: Οι υψηλές ποσότητες καλίου στον χυμό του ανανά μπορεί να συμβάλουν στην βελτίωση της ισορροπίας των ηλεκτρολυτών στο σώμα, κάτι που μπορεί να βελτιώσει τη λειτουργία των νεφρών και να σας βοηθήσει να αποφύγετε τους πόνους των μυών και τις κράμπες. Το κάλιο βοηθάει επίσης τον οργανισμό στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης και των καρδιακών παλμών.


-Βιταμίνη-Α και Β-καροτίνη: Η βιταμίνη-Α και η βήτα-καροτίνη μπορεί να βοηθήσουν στην εξάλειψη των ελεύθερων ριζών και παράλληλα στην βελτίωση του ανοσοποιητικού συστήματος και τη λειτουργία των ματιών. Επειδή ο ανανάς είναι μια πολύ καλή πηγή βήτα-καροτίνης μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τον κίνδυνο εκφύλισης της ωχράς κηλίδας του ματιού, που καταστρέφει τον αμφιβληστροειδή αδένα, κάτι που είναι η κύρια αιτία της απώλειας όρασης έως και 36% στους ενήλικες.


-Λίγες θερμίδες και πολλές ίνες: Ο ανανάς περιέχει λίγες θερμίδες, χοληστερίνη και κορεσμένα λιπαρά, ενώ είναι τροφή πλούσια σε φυτικές ίνες. Αυτά τον καθιστούν ένα ιδανικό σνακ για εκείνους που προσπαθούν να χάσουν βάρος.


Πηγή:onmed.gr

Διαβάστηκε 299 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα