ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2024 - 11:40:18μ.μ.

banner468x60

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
02
Ιουνίου

Το μάνγκο "μαγεύει" ακόμα και τον καρκίνο

Είναι μία από τις πιο πολύτιμες τροφές με αναρίθμητες έρευνες να εκθειάζουν τις ευεργετικές του ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Τώρα, μια νέα έρευνα από το Ινστιτούτο Obesity Research and Program Evaluation του πανεπιστημίου Texas A&M στις ΗΠΑ, έρχεται να εξυψώσει ακόμα περισσότερο το μάνγκο, αφού διαπίστωσε ότι οι πολυφαινόλες που περιέχει περιορίζουν σε μεγάλο βαθμό την εξάπλωση των καρκινικών κυττάρων.


Με επικεφαλής την δρ Susanne Talcott, οι ερευνητές εξήγαγαν πολυφαινόλες από μάνγκο της ποικιλίας Keitt και τις χρησιμοποίησαν σε "in vitro" διαδικασία σε δείγμα καρκινικών κυττάρων (από καρκίνο του μαστού), αλλά και υγιών κυττάρων.


Διαπίστωσαν ότι οι πολυφαινόλες του μάνγκο περιόρισαν τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων σε ποσοστό 90%, και των υγιών κυττάρων σε ποσοστό 20%. Επίσης αποδείχτηκε ότι οι πολυφαινόλες του μάνγκο εστίασαν την δράση τους επάνω στα καρκινικά κύτταρα. Επίσης η φλεγμονή έδειξε σημαντική μείωση τόσο στα καρκινικά, όσο και στα υγιή κύτταρα.


Στην συνέχεια οι ερευνητές πραγματοποίησαν ένα δεύτερο πείραμα, αυτήν τη φορά σε ποντίκια, τα οποία είχαν προσβληθεί με καρκινικά κύτταρα (και πάλι από καρκίνο του μαστού). Χρησιμοποιώντας τις ίδιες πολυφαινόλες που εξήγαγαν από το μάνγκο Keitt, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι και στα ποντίκια περιορίστηκε αισθητά η εξάπλωση των καρκινικών κυττάρων στον οργανισμό τους και η αύξηση του καρκινικού όγκου.


Η δρ Talcott υποστηρίζει ότι "η in vitro έρευνα αλλά και εκείνη που έγινε στα ποντίκια μας φέρνουν πιο κοντά στο να προσδιορίσουμε τον τρόπο που οι πολυφαινόλες από το μάνγκο μπορούν να καταπολεμήσουν τον καρκίνο στον άνθρωπο (...) Μέχρι τώρα τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά, αλλά χρειάζεται ακόμα δουλειά για να βρούμε την ενδεδειγμένη συγκέντρωση/δόση για τα καρκινικά κύτταρα στον ανθρώπινο ιστό".

Πηγή:onmed.gr

Διαβάστηκε 338 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα