Ο λόγος γίνεται για το πράσινο τσάι, το οποίο σύμφωνα με τους επιστήμονες συνεισφέρει στην αλλαγή του μεταβολισμού του ανθρώπου με τέτοιο τρόπο, ώστε να αλλάζει και η λειτουργία των παγκρεατικών κυττάρων, τα οποία μειώνουν την παραγωγή του ενζύμου LDHA, που έχει συνδεθεί επιστημονικά με τον καρκίνο.
Αντίθετα με άλλες μορφές καρκίνου, όπως ο καρκίνος του στήθους ή του δέρματος, ο καρκίνος στο πάγκρεας είναι πιο δύσκολο να διαγνωστεί αφού η απλή παρατήρηση δεν είναι αρκετή και απαιτούνται ειδικές εξετάσεις, ενώ και η ιατρική αγωγή είναι πιο δύσκολη.
Ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, δρ Wai-Nang Lee, ισχυρίζεται ότι: "Με το να εξηγήσουμε τον ακριβή τρόπο (συμπεριφορά παγκρεατικών κυττάρων και ενζύμου LDHA) που το πράσινο τσάι βοηθάει στην καταπολέμηση του καρκίνου στο πάγκρεας, ανοίγεται ένας νέος δρόμος για την ευρύτερη και πιο αποτελεσματική έρευνα επάνω σε αυτόν τον καρκίνο και τον τρόπο που άλλες τροφές μπορεί να έχουν αντίστοιχα αποτελέσματα".
πηγή:onmed.gr