ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 20 Μαΐου 2022 - 4:45:47π.μ.

banner468x60

22
Αυγούστου

Τα νεφρά είναι απαραίτητα για την απομάκρυνση των τοξινών και άλλων επιβλαβών ουσιών από το αίμα και την παραγωγή ούρων.
Συμβάλλουν καθοριστικά σε μία σημαντικότατη λειτουργία, που λέγεται ομοιόσταση, δηλαδή στη ρύθμιση των ηλεκτρολυτών και της αρτηριακής πίεσης.

Και αυτό, γιατί είναι υπεύθυνα για την επαναρρόφηση νερού, γλυκόζης και αμινοξέων, σημαντικών δηλαδή ουσιών για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού.

 

Όταν τα νεφρά δεν λειτουργούν αποτελεσματικά, επιβαρύνονται όλες οι λειτουργίες του οργανισμού. Εκτιμάται ότι το 10% των ανθρώπων πάσχουν από κάποια μορφή νεφρικής νόσου.

 

Η παχυσαρκία αυξάνει τον κίνδυνο ανάπτυξης σημαντικών παραγόντων κινδύνου για χρόνια νεφρική νόσο (CKD), όπως ο διαβήτης και η υπέρταση.

 

Μελέτες έχουν δείξει ότι η έκπτωση της νεφρικής λειτουργίας μπορεί να διαγνωστεί πολύ πριν την ανάπτυξη αυτών των παθήσεων.

 

Επιπλοκές της χρόνιας νεφρικής νόσου:

 

- Υψηλή αρτηριακή πίεση

- Αναιμία

- Παθήσεις των οστών

- Νευρική βλάβη

 

 

Το θετικό είναι ότι η παχυσαρκία και η χρόνια νεφρική νόσος είναι μπορούν σε μεγάλο βαθμό να προληφθούν.

 

 

Δείτε πέντε παθήσεις που συνδέονται με τα νεφρά.

 

 

Πηγή:newsbomb.gr

Διαβάστηκε 67 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα