ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2023 - 10:42:47π.μ.

banner468x60

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
01
Μαρτίου

Αιμορραγία από τη μύτη: Το πιο συχνό λάθος & τι πρέπει να κάνετε

Οι περισσότεροι άνθρωποι όταν «ανοίγει» η μύτη τους, φαινόμενο ιδιαίτερα συχνό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, γέρνουν το κεφάλι τους προς τα πίσω και πιέζουν τη μύτη τους για να συγκρατήσουν το αίμα.

Οι ειδικοί τονίζουν ωστόσο, πως αυτό είναι λάθος.


Η κάμψη του κεφαλιού προς τα πίσω μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές, επειδή το αίμα ενδέχεται να εισέλθει στον οισοφάγο και αν συμβεί αυτό μπορεί κανείς να πνιγεί ή να φτάσει το αίμα έως το στομάχι του, οδηγώντας ίσως σε γαστρικό ερεθισμό και εμετό.


Η Αμερικανική Ακαδημία Οικογενειακών Ιατρών (ΑΑFΡ) αναφέρει πως η καλύτερη θεραπεία είναι να καθήσει κανείς σε μια καρέκλα, να σκύψει προς τα εμπρός και να κρατήσει το κεφάλι του πάνω από το ύψος της καρδιάς, ώστε να περιορίσει την αιμορραγία.


Η κάμψη προς τα εμπρός βοηθάει επίσης το αίμα να φύγει από τη μύτη, ενώ το εμποδίζει να εισέλθει στον οισοφάγο.


Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στη «Βρετανική Ιατρική Επιθεώρηση» (ΒΜJ) έδειξε ότι μπορεί κανείς να σταματήσει την αιμορραγία χρησιμοποιώντας τον αντίχειρα και τον δείκτη του, πιέζοντας επί 5 έως 10 λεπτά τον μαλακό ιστό που βρίσκεται ακριβώς κάτω από τη γέφυρα της μύτης. Η τοποθέτηση ψυχρού επιθέματος κατά μήκος της γέφυρας της μύτης επίσης μπορεί να βοηθήσει.


Εάν όλα αυτά αποτύχουν και η αιμορραγία διαρκεί περισσότερο από 20 λεπτά ή έχει προκληθεί από ένα κτύπημα στο κεφάλι, είναι απαραίτητη η συμβουλή ενός γιατρού.


Σε κάθε περίπτωση, ποτέ μη γέρνετε το κεφάλι προς τα πίσω για να σταματήσετε την αιμορραγία της μύτης.

 

 

Πηγή: onmed.gr

Διαβάστηκε 196 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα