ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2023 - 1:18:53μ.μ.

banner468x60

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 49
21
Αυγούστου

Αιμορροΐδες: Γιατί εμφανίζονται και πώς θα απαλλαγείτε

Οι αιμορροΐδες είναι φλέβες στην περιοχή του πρωκτού που παρουσιάζουν οίδημα και φλεγμονή.

Μεταξύ άλλων, οφείλονται στην υπερβολική πίεση που ασκείται κατά τις κενώσεις ή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

 

Μπορεί να αναπτυχθούν είτε εσωτερικά είτε εξωτερικά και προκαλούν φαγούρα, ερεθισμό, δυσφορία και αιμορραγίες. Τα συνοδά συμπτώματα εξαρτώνται από το σημείο εμφάνισης των αιμορροΐδων. Οι εσωτερικές αιμορροΐδες τις περισσότερες φορές δεν προκαλούν πόνο ή δυσφορία.

 

Οι φλέβες που βρίσκονται στην περιοχή του πρωκτού διαστέλλονται όταν υπάρχει πίεση, με αποτέλεσμα να προεξέχουν ή να πρήζονται. Οι αιμορροΐδες μπορεί να σχηματιστούν λόγω αυξημένης πίεσης στο κατώτατο απευθυσμένο ορθό. Οι βασικότεροι παράγοντες που συμβάλλουν στην εμφάνισή τους είναι:

 

- η πίεση και η καταπόνηση κατά τις κενώσεις

- η μεγάλη χρονική διάρκεια των κενώσεων

- η παχυσαρκία

- η εγκυμοσύνη

- το πρωκτικό σεξ

- η διατροφή με λίγες φυτικές ίνες

 

Οι αιμορροΐδες είναι πιο πιθανό να εμφανιστούν στις μεγαλύτερες ηλικίες, καθώς οι ιστοί που υποστηρίζουν τις φλέβες του πρωκτού αποδυναμώνονται και εκτείνονται με την πάροδο των ετών.

 

 

Μέθοδοι αντιμετώπισης

 

Εάν τα συμπτώματα είναι ήπια, ο γιατρός πιθανώς θα προτείνει κρέμες ή ειδικές αλοιφές που περιέχουν αμαμηλίδα ή υδροκορτιζόνη για την καταπολέμηση του πόνου και της φαγούρας.

 

Εάν έχει σχηματιστεί αιματόπηγμα (θρόμβος) στις εξωτερικές αιμορροΐδες, ο γιατρός μπορεί να το αφαιρέσει με μια απλή τομή.

 

Εάν υπάρχει επίμονη αιμορραγία ή οι αιμορροΐδες προκαλούν έντονο πόνο, ο γιατρός μπορεί να προτείνει άλλες ελάχιστα επεμβατικές θεραπείες, όπως η ενδοσκοπική απολίνωση με ελαστικούς δακτυλίους (για διακοπή της ροής αίματος στις αιμορροΐδες), η σκληροθεραπεία (ένεση χημικού διαλύματος στον ιστό για να συρρικνωθούν οι αιμορροΐδες) και οι τεχνικές πήξης (με λέιζερ, υπέρυθρη ακτινοβολία ή θερμότητα).

 

Εάν καμία άλλη μέθοδος δεν αποδώσει τα επιθυμητά αποτελέσματα ή οι αιμορροΐδες είναι μεγάλες σε μέγεθος, ο γιατρός μπορεί να προτείνει τη χειρουργική επέμβαση (αιμορροϊδεκτομή με νυστέρι ή με συρραφή).

 

πηγή: onmed.gr

Διαβάστηκε 229 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα