ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024 - 12:45:08μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
25
Σεπτεμβρίου

Ακόμη κι αν είστε αδύνατοι κινδυνεύετε από…

Θεωρείται κατ' εξοχήν «νόσος των παχουλών» ενώ συνδέεται άμεσα και με την αποχή από τη σωματική άσκηση.

Ωστόσο, νέα μελέτη καταδεικνύει ότι η συγκεκριμένη πάθηση δεν κάνει... διακρίσεις και εκδηλώνεται σε ποσοστό 10% σε άτομα με ιδανικό βάρος.


Σύμφωνα με τον οργανισμό Diabetes UK, οι παράγοντες κινδύνου για το διαβήτη είναι πολύ πιο περίπλοκοι απ' ότι πιστεύαμε παλαιότερα. Αν και το αυξημένο βάρος, η προχωρημένη ηλικία και το οικογενειακό ιστορικό είναι οι βασικότεροι, ακόμη και άτομα με χαμηλό Δείκτη Μάζας Σώματος κινδυνεύουν από το μεταβολικό σύνδρομο.


Οι ειδικοί τονίζουν ότι ακόμη και οι αδύνατοι άνθρωποι μπορεί να έχουν συσσωρευμένο λίπος γύρω από ζωτικά όργανα. Αυτό το «αφανές» λίπος παράγει ορμόνες και άλλες ουσίες που επηρεάζουν τα επίπεδα της χοληστερόλης, της αρτηριακής πίεσης και της γλυκόζης στο αίμα, συμβάλλοντας στην εμφάνιση διαφόρων προβλημάτων υγείας και κυρίως διαβήτη.


Έρευνα που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούλιο από το Μητροπολιτικό Πανεπιστήμιο του Λονδίνου κατέδειξε πως το 15% των παιδιών με φυσιολογικό βάρος μπορεί να έχουν συσσωρευμένο λίπος στον οργανισμό τους.


Η μελέτη του οργανισμού Diabetes UK βασίστηκε σε περισσότερα από 200.000 άτομα. Οι αναλύσεις έδειξαν ότι σχεδόν το 90% των ασθενών που πάσχουν από διαβήτη τύπου 2 ξεπερνούν το φυσιολογικό Δείκτη Μάζας Σώματος (+25). Ωστόσο, το 11,3% των ασθενών είχαν φυσιολογικό βάρος.

 

 

πηγή: onmed.gr

Διαβάστηκε 196 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα