Εκτύπωση αυτής της σελίδας
14
Οκτωβρίου

Ακράτεια ούρων: Τι μπορεί να κρύβει;

Πολλά προβλήματα υγείας κρύβονται πίσω από αυτήν

ακράτεια ούρων είναι μια πολύ συχνή πάθηση, ειδικά στην τρίτη ηλικία κι όχι μόνο. Αυτό που δε γνωρίζει ο περισσότερος κόσμος, όμως, είναι πως πολλά προβλήματα υγείας κρύβονται πίσω από αυτήν. Η αντιμετώπισή της γίνεται με πολλούς τρόπους, με τον πιο συνηθισμένο να αποτελούν τα προϊόντα ακράτειας. Αυτό, καθώς οι πάνες, τα βρακάκια (πλενόμενα ή μη), οι σερβιέτες, τα επιθέματα ακράτειας, κ.ά. προσφέρουν πρακτικές λύσεις, αλλά και την άνεση που χρειάζεται όποιος ή όποια έχει ακράτεια.

 

Ωστόσο, η απλή αντιμετώπιση δεν πρέπει να μας κάνει να επαναπαυόμαστε και να μην πραγματοποιούμε τις απαραίτητες επισκέψεις στον γιατρό ή τις κατάλληλες εξετάσεις.

 

Πάμε να δούμε, λοιπόν, τι μπορεί να κρύβεται πίσω από την ακράτεια ούρων.

 

Προβλήματα στο έντερο

 

Η ακράτεια μπορεί να συνυπάρχει με προβλήματα του εντέρου, όπως σπαστική κολίτιδα, κοιλιακός τυμπανισμός, δυσκοιλιότητα αλλά και διάρροια. Η αιτία για όλα αυτά ίσως είναι το άγχος ή η περίοδος στις γυναίκες. Σίγουρα, μια επίσκεψη στον γιατρό σας, θα λύσει κάθε αμφιβολία! Μπορείτε να προσθέσετε φυτικές ίνες στη διατροφή, καθώς αυτές συμβάλλουν στη φυσιολογική λειτουργία του εντέρου.

 

Προσέξετε την αγωγή που ίσως πάρετε για την ακράτεια, καθώς ενδέχεται να επηρεάσει αρνητικά τη δυσκοιλιότητα. Γι’ αυτό, τονίζουμε ότι ο θεράποντας ιατρός σας θα δώσει με σιγουριά την καλύτερη λύση.

 

Προβλήματα στη μέση

 

Αν έχετε ακράτεια ούρων, εξετάστε το ενδεχόμενο να προκαλείται από τυχόν προβλήματα στη μέση που μπορεί να μπλοκάρουν τα νεύρα που αρχίζουν από τη σπονδυλική στήλη και συνδέονται με την ουροδόχο κύστη!

 

Με λίγα λόγια, στη συγκεκριμένη περίπτωση, το πρόβλημα δεν είναι ουρολογικό αλλά νευρολογικό – ορθοπεδικό. Η ιατρική παρακολούθηση, οι ειδικές ασκήσεις και η φυσικοθεραπεία θα βοηθήσουν.

 

Πρόπτωση

 

Τα τοιχώματα του κόλπου ενδέχεται να μετακινηθούν από την κανονική τους θέση, μαζί με τα έντερα, τη μήτρα και την ουροδόχο κύστη, και έτσι, να δημιουργήσουν βλάβες στους συνδέσμους της πυέλου. Στην ουσία, αυτό σημαίνει πως η μήτρα δε συγκρατείται το ίδιο, όπως και τα έντερα.

 

Η πρόπτωση έχει διάφορους τύπους, όπως την κυστεοκήλη, την πρόπτωση της μήτρας, την ορθοκήλη. Η θεραπεία της πρόπτωσης εξαρτάται από πολλά, από τις δικές σας επιθυμίες και από το κατά πόσο επηρεάζει αρνητικά τη ζωή σας.

 

Ινομυώματα

 

Τα ινομυώματα καθιστούν την περίοδο της γυναίκας επώδυνη. Ωστόσο, κάποιες φορές μπορεί να επηρεάσουν την ουροδόχο κύστη ή την περίοδό σας, να προκαλέσουν πίεση στην κοιλιακή χώρα και να προκαλέσουν μετακίνηση στην ουροδόχο κύστη.

Αν ο γιατρός σας συστήσει επέμβαση, σκεφτείτε μήπως είναι καλό να αφαιρέσετε και τα ινομυώματα.

 

Διαβήτης

 

Πολλοί άνθρωποι που έχουν διαβήτη, έχουν συχνοουρία. Αυτό μπορεί να οφείλεται πολύ απλά στην κατανάλωση υπερβολικής ποσότητας υγρών, αλλά μπορεί να αποτελεί καμπανάκι προβλήματος στα νεύρα της ουροδόχου κύστης. Με τη σειρά του αυτό μπορεί να προκαλέσει δυσκολία στην κένωση της κύστης ή αστάθεια στον εξωστήρα μυ.

 

Αν παρατηρήσετε συμπτώματα ή ενοχλήσεις στο ουροποιητικό, απευθυνθείτε στον ειδικό γιατρό σας για να σας παραπέμψει στις κατάλληλες εξετάσεις.

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 35 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)