ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 10 Ιουνίου 2023 - 11:17:51μ.μ.

banner468x60

26
Δεκεμβρίου

Αλλεργία στα φιστίκια τέλος έως το 2020

Μέχρι τώρα, η μόνη λύση για την αντιμετώπιση της διατροφικής αλλεργίας στα φιστίκια ήταν η πλήρης αποχή από την κατανάλωση του ξηρού καρπού και κάθε άλλου προϊόντος που τον περιέχει.

Γάλλοι ερευνητές ευελπιστούν όμως ότι η αλλεργία στα φιστίκια θα αποτελεί σε λίγα χρόνια παρελθόν.
Ο Δρ Pierre-Henri Benhamou της εταιρίας βιοτεχολογικών προϊόντων DBV Technologies και οι συνεργάτες του σχεδίασαν το επίθεμα Viaskin Peanut ώστε να εξαλειφθεί σταδιακά η αλλεργία.


Το επίθεμα απελευθερώνει μικρές ποσότητες της πρωτεΐνης του φιστικιού στο δέρμα. Το ανοσοποιητικό σύστημα φυσιολογικά απορρίπτει την πρωτεΐνη όταν αυτή λαμβάνεται σε μεγάλες δόσεις, όμως αν η δόση είναι μικρή μπορεί να ανταπεξέλθει και να γίνει πιο ανθεκτικό σε αυτή, έως ότου από-ευαισθητοποιηθεί πλήρως.


Η DBV προσφάτως ολοκλήρωσε την εκτενέστερη μέχρι σήμερα δοκιμή σε άτομα με αλλεργία στα φιστίκια, σε Βόρεια Αμερική και Ευρώπη. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρίας, το επίθεμα Viaskin Peanut είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση της αλλεργίας και επιτρέπει σε όσους έχουν ευαισθησία να αυξήσουν σημαντικά την πρόσληψη της πρωτεΐνης του φιστικιού.


Αν και τα θετικά αποτελέσματα της δοκιμής ήταν ο λόγος να δώσει ο FDA έγκριση για επίσπευση των διαδικασιών παραγωγής, ο Δρ Benhamou εκτιμά πως το επίθεμα δεν πρόκειται να διατεθεί στην αγορά πριν το 2018.

 

 

πηγή: onmed.gr

Διαβάστηκε 147 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα