ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 8:40:03π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
20
Ιανουαρίου

Άνοια: Μάθετε αν ανήκετε στα άτομα που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο

Μία νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου υποστηρίζει ότι η περιοχή στην οποία διαμένουμε, έχει άμεση σχέση με τον κίνδυνο εκδηλώσεως άνοιας.


Μάλιστα, δεν φαίνεται να έχει σημασία πού ζούσε κάποιος ως παιδί, αλλά πού ζει από τη μέση ηλικία και μετά.


Στο πλαίσιο της μελέτης τους, οι ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία από 27.680 εθελοντές από τη Σουηδία και 37.597 εθελοντές από τη Σκωτία.


Όπως δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Epidemiology», η ζωή στα βόρεια μίας χώρας μπορεί να αυξάνει τον κίνδυνο εκδηλώσεως άνοιας, δύο έως και τρεις φορές.


Η συσχέτιση αποδίδεται από τους ερευνητές στα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D που παράγει ο οργανισμός των κατοίκων του βορρά, επειδή η ηλιοφάνεια στην περιοχή τους είναι μειωμένη.


«Η γεωγραφική διακύμανση του κινδύνου μοιραία φέρνει στο νου το γεωγραφικό πλάτος και κατ' επέκταση την ηλιοφάνεια», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Τομ Ρας, από το Τμήμα Γηριατρικής Ιατρικής του πανεπιστημίου.


Να σημειωθεί ότι και προγενέστερες μελέτες έχουν συσχετίσει την υγιή λειτουργία του εγκεφάλου και την άνοια με την βιταμίνη D και έτσι αυτή είναι μία ισχυρή πιθανότητα.

 

 

πηγή: onmed.gr

Διαβάστηκε 207 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα