×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
25
Ιουνίου

Από τι κινδυνεύουν οι γυναίκες με Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών

Νέα αυστραλιανή μελέτη αποκαλύπτει ότι οι νεαρές γυναίκες που πάσχουν από το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο μιας σοβαρής μεταβολικής διαταραχής.

Αναλύοντας τεράστιο όγκο δεδομένων που αφορούσαν σε περισσότερες από 6.000 γυναίκες, οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Μόνας διαπίστωσαν ότι ακόμη κι αν μια γυναίκα είναι μικρή σε ηλικία και δεν είναι υπέρβαρη, αντιμετωπίζει μεγαλύτερο κίνδυνο να εκδηλώσει διαβήτη τύπου 2 εάν πάσχει από το Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών.


Τα ερευνητικά στοιχεία αφορούσαν σε κοπέλες μεταξύ 25 και 28 ετών και κάλυπταν περίοδο εννέα ετών. Περίπου 500 από τις γυναίκες είχαν λάβει διάγνωση για το ΣΠΩ.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που πάσχουν από το σύνδρομο έχουν διπλάσιες έως και πενταπλάσιες πιθανότητες να εκδηλώσουν διαβήτη τύπου 2.


Μέχρι τώρα, το Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών δεν αποτελούσε παράγοντα κινδύνου για το διαβήτη, όμως η νέα έρευνα υπογραμμίζει την ανάγκη να λαμβάνεται υπ' όψιν και αυτή η παράμετρος κατά τον προγνωστικό έλεγχο.

Πηγή:onmed.gr

Διαβάστηκε 359 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)