ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2022 - 5:13:10μ.μ.

banner468x60

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
25
Σεπτεμβρίου

Το στρες συμβάλλει στην ανάπτυξη αναπνευστικών διαταραχών

Ο φόβος μη χάσουμε τη δουλειά μας μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο ανάπτυξης άσθματος, σύμφωνα με νέα ευρωπαϊκή έρευνα.

 

Στην έρευνα συμμετείχαν περισσότεροι από 7.000 εργαζόμενοι (μισοί άνδρες και μισές γυναίκες) στη Γερμανία. Μεταξύ των ετών 2009 και 2011, εν μέσω κρίσης στην Ευρώπη, οι εργαζόμενοι απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικά με τις αναπνευστικές διαταραχές, καθώς επίσης και σχετικά με το αν θεωρούσαν ότι θα έχαναν τη δουλειά τους μέσα στα επόμενα δυο χρόνια.

 

Περισσότερα από 100 νέα περιστατικά άσθματος διαγνώστηκαν ανάμεσα στους συμμετέχοντες, όσο διάστημα διήρκεσε η μελέτη.

 

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι για κάθε αύξηση του εργασιακού στρες κατά 25%, ο κίνδυνος εμφάνισης άσθματος αυξανόταν επίσης κατά 24%. Επιπλέον, ο κίνδυνος εκτοξευόταν σε 60% ανάμεσα στους εργαζόμενους που πίστευαν ότι ήταν πολύ πιθανό να χάσουν τη δουλειά τους.

 

Οι συμμετέχοντες που πίστευαν ότι υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να μείνουν χωρίς δουλειά σε διάστημα 2 ετών, ήταν συνήθως νεαρής ηλικίας, άγαμοι, χαμηλότερου μορφωτικού επιπέδου και με χαμηλότερο μηνιαίο εισόδημα, συγκριτικά με όσους ένιωθαν ότι το ενδεχόμενο απόλυσής τους ήταν μικρό ή δεν υπήρχε.

 

Τα ευρήματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό έντυπο «Journal of Epidemiology & Community Health».

 

Οι ερευνητές δεν απέδειξαν ότι το εργασιακό στρες προκαλεί άσθμα, αλλά ότι μπορεί να αποτελέσει παράγοντα κινδύνου για την ανάπτυξη άσθματος στους ενήλικες.

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 219 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα