ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2023 - 9:37:35π.μ.

banner468x60

21
Ιουνίου

Εμβόλιο για το Αλτσχάιμερ πέρασε τη δεύτερη φάση κλινικών δοκιμών σε ανθρώπους

Τα θετικά και τα αρνητικά στοιχεία.

Aσφαλές και ικανό να προκαλέσει ανοσολογική αντίδραση κρίθηκε ένα από τα εμβόλια που αναπτύσσονται κατά του Αλτσχάιμερ, έπειτα από τη δεύτερη φάση των κλινικών δοκιμών του σε ανθρώπους.

 

Το εμβόλιο AADvac1 είναι μία επαναστατική προσέγγιση στη θεραπεία και την πρόληψη του Αλτσχάιμερ, αλλά με έως τώρα περιορισμένα αποτελέσματα.

 

Το εμβόλιο προκαλεί ανοσολογική αντίδραση εναντίον συγκεκριμένων πρωτεϊνών που φαίνεται πως είναι η πηγή της νόσου. Τα κακά νέα είναι πως αυτό δεν είχε σημαντικές επιπτώσεις κατά τις κλινικές δοκιμές στη γνωστική εξασθένηση των ασθενών. Ωστόσο ένα υποσύνολό τους, επωφελήθηκε από το εμβόλιο. Αξίζει να σημειωθεί πως σε αυτή τη φάση των δοκιμών, αξιολογείται κυρίως η ασφάλεια του εμβολίου και σε αυτόν τον τομέα, οι δοκιμές κρίνονται ως απόλυτα επιτυχημένες.

 

Η ομάδα ανέφερε πως το εμβόλιο μείωσε τη συγκέντρωση της πρωτεϊνης NfL η οποία αποτελεί μία ένδειξη εκφύλισης του νευρικού συστήματος. Χρειάζεται όμως περισσότερη έρευνα για να διαπιστωθεί αν το εμβόλιο σταματά ή αντιστρέφει την ασθένεια σε λογικό ποσοστό του πληθυσμού.

 

Η έρευνα είχε 196 συμμετέχοντες από οχτώ ευρωπαϊκές χώρες. Οι 117 έλαβαν το εμβόλιο και οι 79 πήραν το placebo. Έλαβαν 11 δόσεις εμβολίου μέσα σε 24 μήνες. Ανάμεσά τους, αυτοί που είχαν ήδη διαγνωσθεί με Αλτσχάιμερ, είδαν τη μεγαλύτερη βελτίωση.

 

 

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 111 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα