×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
24
Ιουνίου

Εναλλακτικές θεραπείες για την ημικρανία

Η ημικρανία εκδηλώνεται με τον ισχυρό πόνο αλλά και με τη ναυτία, την τάση προς έμετο, την ευαισθησία στο φως και την ευαισθησία στον ήχο.

Η πάθηση επηρεάζει συχνότερα τις γυναίκες σε σύγκριση με τους άνδρες.
Δείτε ποιες είναι οι επιστημονικές εξελίξεις στην αντιμετώπιση της ημικρανίας.


1. Cefaly
Εγκρίθηκε πρόσφατα από τον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων και είναι η πρώτη και η μοναδική συσκευή που προλαμβάνει στην ημικρανία. Οι δοκιμές που έχουν πραγματοποιηθεί έως τώρα δείχνουν ότι η συσκευή προλαμβάνει τις ημικρανίες σε ποσοστό περίπου 30%. Η συσκευή εφαρμόζει στο κεφάλι, παρέχοντας ήπιους ηλεκτρικούς παλμούς που διεγείρουν τα νεύρα επάνω από τα μάτια.


2. Διακρανιακή μαγνητική διέγερση (TMS)
Η φορητή συσκευή εκπέμπει μαγνητικά κύματα για την αντιμετώπιση της ημικρανίας με αύρα. Οι ασθενείς που εκδηλώνουν ημικρανίες με αύρα αναφέρουν σημαντικές αλλοιώσεις στην όρασή τους, όπως θολούρα, στίγματα και γραμμές. Τα μαγνητικά κύματα της συσκευής επιδρούν στον ινιακό λοβό, το κέντρο επεξεργασίας των οπτικών σημάτων στον εγκέφαλο.


3. Βελονισμός
Ο βελονισμός βοηθά στην ενεργοποίηση ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων στο σώμα, με αποτέλεσμα την απελευθέρωση χημικών ουσιών που καταπολεμούν τον πόνο. Η πρακτική αυτή μπορεί να προσφέρει ανακούφιση σε ασθενείς που δεν ανταποκρίνονται σε άλλες θεραπείες.

Πηγή:onmed.gr

Διαβάστηκε 293 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)