ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 7 Μαΐου 2021 - 7:50:20π.μ.

banner468x60

08
Οκτωβρίου

Ενημέρωση για την πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου στην Καλαμάτα

Διήμερη εκδήλωση ενημέρωσης του κοινού για τον καρκίνο του παχέος εντέρου και τη μεγάλη αξία της κολονοσκόπησης για την πρόληψη της ασθένειας, διοργανώνει στην Καλαμάτα η Εθνική Επιτροπή για την Πρόληψη του Καρκίνου Παχέος Εντέρου, το Σάββατο και την Κυριακή, 10 και 11 Οκτωβρίου 2015, στο πλαίσιο της καμπάνιας «Ενημερώσου-Δράσε-Πρόλαβε τον Καρκίνο Παχέος Εντέρου-Η κολονοσκόπηση σου σώζει τη ζωή».

Σε ειδικό περίπτερο, εντός του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας-«Πανταζοπούλειος Λαϊκή Σχολή» (επί της οδού Αριστομένους 33), από τις 10:00 έως τις 18:00, το Σάββατο και την Κυριακή, θα διανέμεται έντυπο υλικό για την πρόληψη του καρκίνου παχέος εντέρου και για την αξία της κολονοσκόπησης, θα προβάλλεται σε μεγάλη οθόνη σχετικό ενημερωτικό βίντεο, ενώ οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν σε κατασκευή προσομοίωσης του παχέος εντέρου, στο εσωτερικό της οποίας απεικονίζονται οι βλάβες που σχετίζονται με τον καρκίνο του παχέος εντέρου, όπως εμφανίζονται στην κολονοσκόπηση. Τα εγκαίνια του περιπτέρου θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, στις 10:00.

 

Επιπλέον, την Κυριακή 11 Οκτωβρίου, από τις 11:00 έως τις 13:15, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή εκδήλωση ενημέρωσης του κοινού για συνηθισμένα γαστρεντερολογικά προβλήματα, καθώς και για το πρόγραμμα πρόληψης του καρκίνου παχέος εντέρου, στο ξενοδοχείο Elite City Resort, όπου θα διεξάγεται το 35ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γαστρεντερολογίας.

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 93 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα