ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 4:40:21μ.μ.
06
Νοεμβρίου

Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid: Δεν υπάρχει ημερομηνία λήξης – Διευκρινίσεις από Κομισιόν

Η απάντηση στην ερώτηση αν στην ΕΕ βρίσκεται υπό συζήτηση το ενδεχόμενο ανανέωσης με την τρίτη δόση.

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Κρίστιαν Βίγκαν, ρωτήθηκε σήμερα αν στην ΕΕ βρίσκεται υπό συζήτηση το ενδεχόμενο ανανέωσης του ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού Covid με την τρίτη δόση.

 

Στην απάντηση που έδωσε από τις Βρυξέλλες ανέφερε πως ο κανονισμός του Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού κατά της covid19 και η σύσταση για την ελεύθερη μετακίνηση εντός της ΕΕ δεν κάνουν λόγο για μέγιστη διάρκεια του ολοκληρωμένου εμβολιασμού, παρά μόνο για τα τεστ και για την ανάρρωση από τον κορονοϊό.

 

«Υπάρχουν συζητήσεις για πιθανή επικαιροποίηση της σύστασης για την ελευθερία των μετακινήσεων και στο πλαίσιο αυτών των συζητήσεων τίθενται διάφορα ερωτήματα, όπως η περίοδος ισχύος του πιστοποιητικού ή τί θα γίνει με την τρίτη δόση. Ωστόσο είναι ακόμα πάρα πολύ νωρίς να φτάσουμε σε κάποιο συμπέρασμα. Ο στόχος μας είναι πάντα να υπάρχει συντονισμένη προσέγγιση σε ό,τι αφορά την ελεύθερη μετακίνηση στην ΕΕ και σαφείς κανόνες για τους πολίτες», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής.

 

Εξάλλου, όπως αναφέρει ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Ερίκ Μαμέρ, υπενθύμισε ότι ο κανονισμός για το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό αφορά μόνο τα ταξίδια και τις μετακινήσεις των πολιτών εντός της ΕΕ και θεωρητικά ισχύει ως την 1η Ιουλίου 2022 (12 μήνες από την επίσημη έναρξη εφαρμογής του στην ΕΕ) με τη δυνατότητα παράτασης, αν κριθεί αναγκαίο. Σε ό,τι αφορά τη χρήση του πιστοποιητικού σε δραστηριότητες εντός της κάθε χώρας και την περίοδο ισχύος του, είναι αρμοδιότητα του κάθε κράτους-μέλους να αποφασίσει.

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 76 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα