ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 11:19:55π.μ.
19
Δεκεμβρίου

Η Γεμμοθεραπεία είναι µία εναλλακτική µέθοδος θεραπείας που χρησιµοποιεί γλυκεριοΰχα διαλύµατα φυτών (βλαστάρια, οφθαλµούς, σπέρµατα, ρίζες, φλούδες).

THEODOROS-DOLATSASΤα γλυκεριούχα διαλύµατα παρασκευάζονται µε βάση του µίγµατος αλκοόλης και γλυκερίνης σε σχετικές αναλογίες που περιγράφονται στην Γαλλική φαρµακοποιία. Η συντήρηση των διαλυµάτων θα πρέπει να είναι σε σκούρα µπουκάλια καλά κλεισµένα. Η αποθήκευση θα πρέπει να γίνεται µακριά από το φως και την ζέστη. Τα γλυκεριούχα διαλύµατα της γεµµοθεραπείας κυκλοφορούν από τα ειδικά φαρµακεία. Η διέγερση των απεκκριτικών οργάνων του οργανισµού µας (νεφρά, ήπαρ, έντερο κ.ά.) µε τα όργανα φυτικά γλυκεριούχα διαλύµατα είναι η βάση της γεµµοθεραπείας. Αυτό οδηγεί κατά µία έννοια στο άνοιγµα καναλιών που θα διευκολύνουν την απελευθέρωση τοξινών µετά την οµοιοπαθητική θεραπεία για να φτάσουν στο εξωτερικό και συνεπώς για να εκκριθούν από το σώµα. Αυτό συνεπώς συµπεριλαµβάνει εφαρµογή της θεµελιώδους αρχής θεραπείας από το εσωτερικό πριν την επιφάνεια.

 

Ορισµένες σχολές γεµµοθεραπείας είναι πολύ πιστές σε αυτή τη θεωρία του DRAINAGE, η οποία έχει επιβεβαιωθεί ξεκάθαρα κυρίως από τις µελέτες των ιατρών Nebel, Leon Vannier και Rouy, σε αντίθεση µ ε ορισµένους άλλους που υποστηρίζουν ότι όταν ένα οµοιοπαθητικό φάρµακο έχει επιλεχθεί µε τον καλύτερα ακριβή τρόπο σύµφωνα µε τις αρχές της µοναδικότητας τότε δρα αυτοµάτως και ταυτόχρονα σαν θεραπευτικός παράγοντας και παράγοντας DRANIGE. Η DRAINAGE είναι ιδιαίτερης αξίας στην καθηµερινή πρακτική. Αν και δεν δίνει τα θεαµατικά αποτελέσµατα που συνδέονται µε την πολύ ακριβή εξατοµικευµένη οµοιοπαθητική θεραπεία, συχνά βελτιώνεται σηµαντικά ο ασθενής. 

 

Υπάρχουν αρκετές ταξινοµήσεις θεραπειών DRAINAGE. Η πιο απλή και αυτή που χρησιµοποιείται πιο συχνά βασίζεται σε αρκετά απλές σχέσεις ορισµένων φαρµάκων για ένα ή για άλλο όργανο. Έτσι τα νεφρά διεγείρονται από BERBERIS και από SOLIDAGO, το ήπαρ µε CHELIDONIUM, TARAXACUM, CARDUUS MARIANUS, και το δέρµα από FUMARIA, SAPONARIA ή VIOLA TRICOLOR. Οι σπουδαιότερες θεραπευτικές εφαρµογές της γεµµοθεραπείας (Drainage) είναι οι εξής:


1. BetulaBuds (Σηµύδα). Τονωτικό. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστηµα.
2. Quercus Buds (Βελανιδιά). Τονωτικό. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστηµα.
3. Carpinus Buds (Γαύρος). Αποχρεπτικό, αντιβηχικό.
4. Corylus Buds (Φουντουκιά). Κάνει καλό στο εµφύσηµα του πνεύµονα.
5. Olea Buds (Ελιά). Ρίχνει την χοληστερίνη.
6. Λ Sorbus Buds (Σουρβιά). Τονώνει την φλεβική υπέρταση
7. (κιρσοί).
8. Aesculus Buds (Αγριοκαστανιά). Ενδείκνυται για τις αιµορροΐδες.
9. Tanaris Buds (Αρµυρίκι). ∆ηµιουργεί ερυθρά αιµοσφαίρια (αναιµία).
10. Rosmaricus Buds (∆ενδρολίβανο) Χολαγωγό για χολολιθίαση, χολοκυστίτιδα.
11. Corylus Buds (Φουντουκιά). Τονωτικό για την ηπατική ανεπάρκεια.
12. Ficus Buds (Συκιά). Ενδείκνυται για έλκος δωδεκαδάκτυλου.
13. Vaccinnun Buds (Σαµπούκος) Για την δυσκοιλιότητα.
14. Pinus Buds (Πεύκο) Για χρόνιους ρευµατισµούς, οστεοαρθρίτιδα.
15. Fraxinus exeelsior (Μελιά) Για την ουρική αρθρίτιδα.
16. Fagus Buds (Οξιά). ∆ιουρητικό για την νεφρολιθίαση.
17. Sequoia Buds (Σεκόια). Αντιγηριατρικό και αντιπροστατικό. Η δοσολογία είναι 20-30 σταγόνες κάθε µέρα πριν τα γεύµατα µε λίγο νερό 1 ή 2 φορές ηµερησίως ανάλογα µε την περίπτωση. ∆εν θα πρέπει να αναµειγνύονται µε άλλα φάρµακα ή βότανα.

 

 

 


Δρ. Θεόδωρος Ντόλατζας
Παιδοχειρουργός

 

Τέως Διευθυντής της Α' παιδοχειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου Παίδων "η Αγία Σοφία"
Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Ιατρών Καλλιτεχνών
από το βιβλίο με τίτλο "Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΜΑΚΡΟΖΩΪΑΣ"

Διαβάστηκε 623 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα